Razgibani za 5 minuta: Započnite dan na pravi način, bez imalo muke!

Vesti 28.10.2023 09:54 0

Pomoći da se osećate punim energije i da se rešite nekoliko kilograma viška...

Vežbanje

Shutterstock

Ove jutarnje vežbe će pomoći u sagorevanju kalorija i poboljšanju funkcije mozga. I – lep bonus – ne oduzimaju mnogo vremena!

Mnogi ljudi žele da izgube višak kilograma ili samo da  održe dobru formu, ali nemaju svi dovoljno vremena za duge vežbe u teretani. Zato fitnes stručnjaci nude petominutnu jutarnju vežbu koju možete da radite kod kuće i koja će vam pomoći da se osećate punim energije i da se rešite nekoliko kilograma viška.

Jutarnje vežbe za bolje raspoloženje i za mršavljenje

Postoje dve vežbe snage koje smatram posebno efikasnim. Prvi su sklekovi, jedan od najboljih načina za razvoj gornjeg dela tela. A drugi su čučnjevi.

Vežbanje

Shutterstock

 

 

Savet je da radite čučnjeve i sklekove svakog jutra, a za početak, dovoljno je samo pet minuta za obe vežbe. Kasnije, kada se telo navikne, možete povećati serije, ali to nije neophodno – čak i kratak trening će vam pomoći da se oraspoložite, aktivirate metabolizam i poboljšate funkciju mozga, piše Lepota i zdravlje.

Prednosti sklekova

– Brz i efikasan način za izgradnju mišića u gornjem delu tela.

– Vežbajte tricepse, prsne mišiće, mišiće donjeg dela leđa i stomaka.

– Možete to da uradite bilo gde, bez posebne opreme.

– Studije pokazuju da sklekovi smanjuju rizik od srčanih oboljenja.

Jutarnje vežbe i prednosti čučnjeva

– Angažujte veliki broj mišića : kvadricepse, aduktore, fleksore kuka, mišiće listova i glutealne mišiće

Glavna stvar ovih vežbi jeste redovnost. Naravno, od vežbanja neće biti koristi ako ga ne kombinujete sa umerenom, uravnoteženom ishranom koja sadrži dovoljnu količinu potrebnih supstanci. 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Fitnes instruktorka @fitnes_si_ti svakoga dana čitaocima portala Najzena.rs preporučuje po jednu vežbu, koja će im pomoći da se u startu dana osećaju opušteno i urade nešto dobro za svoje zdravlje.Pridružite nam se svakog jutra u 10 časova kako bismo zajedno vežbali i na najbolji moguči način započeli novi dan ❤P.S. Prva vežba vas već očekuje na našem portalu 😃 #fitness #trening #najzena #tiktokserbia🇷🇸 #trend #fyp #najzenasrbije #mrsavljenje #mrsavljenjebezdijete #tiktokserbia ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading