Paradajz – Čuvajte ga u ostavi ili kuhinjskom ormariću, jer će vlaga i niska temperatura promeniti njegovu teksturu, pa će postati brašnjav.
Crni i beli luk – Najbolje je da stoji u ostavi ili kuhinji, dalje od sunčeve svetlosti i šporeta. Kada vam ostane pola očišćenog luka, stavite ga u zatvorenu posudu, pa u frižider.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Krompir – Skladištite ga na suvom mestu, u papirnoj kesi ili pletenoj korpi. Hladnoća iz frižidera će učiniti da postane brašnjav i slatkast.

Shutterstock
Banane – Najukusnije su kada stoje na sobnoj temperaturi, posebno ako ste kupili zelene pa treba još malo da sazru. Kada počnu da tamne, odmah ih pojedite ili zaledite.
Kafa – Treba da stoji što dalje od vlage, da se ne bi ubuđala i promenila ukus. Kada otvorite pakovanje, prespite je u posudu sa poklopcem da ne izgubi miris i ukus.
Med – Zbog niske temperature, med će se u frižideru brže ušećeriti nego u kuhinjskom ormariću ili ostavi.
Hleb – Iako mnogi smatraju da držanje hleba u frižideru sprečava da se ubuđa, istina je da se hleb u njemu isuši! Ako imate višak, zaledite ga i iskoristite za jela od starog hleba.