Crna limunada je hit! Napitak koji pročišćava creva, topi salo oko stomaka i podmlađuje

Vesti 04.10.2023 10:46 0

Sigurno ste pili klasičnu limunadu i znate koliko je dobra za zdravlje zbog limuna koji je glavni sastojak. A da li ste pili crnu koja, zahvaljujući još jednom sastojku, ima dodatne blagodeti?

limunada

Shutterstock

Žene iz celog sveta masovno piju crnu limunadu i na internetu objavljuju kako je ona dobro delovala na njihovo telo. Tvrde da čisti od toksina, pročišćava creva, pomaže u topljenju masnoća, a o tome piše i "Medical News Today". Crna limunada ima isti ukus kao klasična, a u pravljenju treba dodati aktivni ugalj. On nema ukus, ali je vrlo zdrav i podstiče izbacivanje štetnih materija iz tela, čime smanjuje nadutost. Stručnjaci ističu i da  povoljno utiče na nivo holesterola u krvi, smanjujući loš i povećavajući dobar holesterol, kao i da podmlađuje kožu.

Sastojci:

4 čaše vode

1/4 šolje isceđenog soka od limuna

1 tabletu aktivnog uglja

Priprema:

Pomešajte sve sastojke. Po želji dodajte još limuna i malo meda ako volite da pijete slatku limunadu. Napitak se pije jednom nedeljno.

Napomena: Pošto aktivni ugalj može da smanji resorpciju dijetetskih suplemenata i lekova, crnu limunadu piti u razmaku od bar 2 sata, a pre upotrebe se posavetovati sa svojim lekarom.

Komentari (0)
Loading