Stalno se budite između 1 i 3 ujutru? Telo vam poručuje da proverite zdravlje ovog organa!

Vesti 02.10.2023 08:03 0

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, sati u kojima se obično budimo govore mnogo o našem zdravlju - i fizičkom i mentalnom. Saznajte šta znači ako se često budite između 1 i 3 sata ujutro ili između 3 i 5 sati ujutro.

spavanje

Shutterstock

Prema principima tradicionalne kineske medicine, svaki organ tela ima određeni sat ili deo dana kada je njegova energija na vrhuncu, a svaki deo tela je povezan i sa određenim emocijama.

Ako se budite između 23 sata i 1 sat

Ovo vreme povezano je sa žučnom kesom koja razgrađuje masnoću koju ste tokom dana uneli u organizam. Buđenje u ovo vreme znači da jedete pretešku i premasnu hranu i da je vreme da promenite navike u ishrani. Isto tako, buđenje u ovo vreme može značiti i da u sebi zadržavate negativne emocije poput gorčine, besa i osuđivanja sebe i/ili drugih. Sopstvene ili tuđe greške čine da imate nesanicu.

Ako se budite između 1 i 3 sata

U ovo vreme telo osvežava jetru koja je čistač našeg organizma. Buđenje u ovo doba noći može značiti da vam je jetra preopterećena i da radi pojačano. Telo vas upozorava da promenite ishranu i smanjite unos alkohola. Isto tako, buđenje u ovo vreme vezano je uz negativne emocije pout ljutnje, besa i krivice zbog čega se teško možete opustiti.

Ako se budite između 3 i 5 sati

Ovo doba dana povezano je s plućima koja sakupljaju kiseonik, šalju ga u ostale organe i pripremaju telo za novi dan. U to vreme pluća se čiste. Ako se budite između tri i pet u noći, to može biti znak da su vam pluća preopterećena zagađenim vazduhom ili dimom cigareta, ali i teškom hranom. Isto tako, buđenje u ovo vreme povezano je uz osećanja poput tuge i žaljenja što može značiti da vam se u životu dogodilo nešto negativno i depresivno, što niste u potpunosti prihvatili ili rešili.

Ako se budite između 5 i 7 sati

Ovo vreme povezano je s debelim crevom koje se tada čisti i obnavlja. Ovaj proces vrlo je važan za čitav organizam, a buđenje u ovo vreme može značiti da je telo dehidrirano i da mu nedstaje vode. Što se emocija tiče, buđenje između 5 i 7 sati ujutru povezano je s osećajima nestrpljenja, praznine i nesigurnosti. Isto tako, to može značiti da vam u životu fali promene, kretanja i ulaganja u sebe.

Komentari (0)
Loading