Dok nevi tvrde da ima sličan ukus kao dobro začinjeno meso, drugima smeta njegova gnjecava tekstura - ali činjenica jeste da pečurne nisu nešto preterano kalorične, pa samim tim su i izuzetno zastupljeno povrće u mnogim dijetama.
Međutim, sa njima treba biti posebno oprezan!
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
- Pečurke imaju veliku hranljivu vrednost, to je namirnica biljnog porekla koja ima najveći procenat proteina. Količina proteina koja se nalazi u pečurkama zavisi od vrste. Apsolutno mogu da budu zamena za meso. U konzumaciji naravno može da se pretera, treba da se unosi do kilogram nedeljno. Ako preteramo može doći do grčeva u stomaku i dijareje. Pečurke od drugih povrća izdvaja vitamin D, to je negde osnovna prednost. Pored toga sadrži vitamin B i selen - rekla je nutricionistkinja Nataša Đukić gostujući u emisiji "Puls Srbije" na "Kurir" televiziji.
Ona je naglasila da pečurke nikako ne podgrevamo, jer tako dolazi do promene hemijskog sastava proteina.
- Štetne su kad se podgrevaju, nikada to ne treba raditi, treba ih jesti odmah nakon pripreme. Ukoliko dođe do podgrevanja pečurki onda dolazi do promene hemijskog sastava proteina i do digestivnih problema - pojasnila je Đukić.