Konzumiranje vode tokom leta je ključ zdravlja: Posebno je važno da bi se izbegle infekcije ova dva organa

Vesti 04.06.2023 17:15 0

Svi znamo da je voda važna, ali često zanemarujemo tu činjenicu

Voda

Shutterstock

 

Voda prenosi kiseonik do ćelija našeg organizma i tako mu omogućava da funkcioniše. Nije slučajno da doktori uvek preporučuju bolesnicima da ne zaborave da redovno unose tečnosti jer je to najsigurniji način da ojačaju svoj imunitet. Konzumiranje vode je posebno neophodno da bi se izbegle infekcije bešike i bubrega.

Voda je ključna za našu koncentraciju

Naše telo se sastoji od 75% vode, a ova supstanca čini čak 85% mozga. Ako mislite da će on jednako dobro raditi ako ste dehidrirani, grdno se varate. Iz tog razloga nije teško razumeti zašto je česti unos vode ključan za dobru koncentraciju.

Voda je naš najveći saveznik u borbi protiv glavobolje

Dehidracija tela može da izazove glavobolju, a ponekad i nesvest. U takvim situacijama ne postoji ništa bolje što možete da uradite za vaš organizam od pijenja čaše vode. Da biste izbegli ove boljke, preporučuje se da dnevno konzumirate bar 2 litra vode.

Što više pijemo vode, to će nam biti zdravije srce

Da li ste znali da krv sadrži 84% vode? To znači kada ste dehidrirani, krv postaje gušća pa samim tim srce treba više da radi da bi omogućilo njen protok kroz organizam. To svakako nije dobro i dovodi do ozbiljnih bolesti. Ne dozvolite sebi da dođete u takvu situaciju, već odmah sada donesite odluku da ćete u svoje telo unositi znatno više vode.

Voda reguliše temperaturu našeg tela

Voda je ključna za regulaciju temperature ljudskog organizma. Kada izgubimo dosta vode znojenjem nakon napornog treninga ili tokom letnjih vrućina, bitno je da što pre nadoknadimo taj nedostak unošenjem tečnosti, a najbolje bi bilo da se u takvim slučajevima odlučimo za običnu vodu.

Komentari (0)
Loading