Dijeta sa JAJIMA je zaludela žene širom SVETA: Za samo deset dana se gubi par kilograma, ali postoji ogromna OPASNOST od ovoga

Vesti 24.03.2023 16:00 0

Dijeta sa jajima broji milione pregleda na TikTok-u, ali nije održiva.

Dijeta sa JAJIMA je zaludela žene širom SVETA: Za samo deset dana se gubi par kilograma, ali postoji ogromna OPASNOST od ovoga

Shutterstock

Sada je najpopularnija dijeta koja je upisana pod #eggdiet a reč je naravno o dijeti koja sadrži isključivo jaja i grckalice sa niskim sadržajem ugljenih hidrata. 

Žene širom sveta su poludele za njom i kunu se u njenu efikasnost!

Ipak, dijetičari i nutricionisti tvrde da je ishrana koja je bazirana samo na jednu namirnicu itekako opasna, jer  dovodi do isključivanja mnogih zdravih grupa namirnica koje su inače korisne za naše telo.

To može da dovede do nedostatka minerala i vitamina, umora, gubitka težine, promena raspoloženja, slabosti mišića i gubitka kose.

 

@nayrhodes ✨TRYING TO EGG DIET FOR 10 DAYS✨ Hoping to loose a stone! I am obviously not advising anyone to do this I am just doing it for my own research to see if it works! I am going to document the whole process! I saw @ryanruckledge try this🫣 #eggdiet #eggdietchallenge #eggdietplan #fyp #foryoupage #weightloss ♬ GIMME MORE NICKI - Baby Q💖

 

- Iako ova dijeta može brzo da podstakne vaš metabolizam i kratkoročno sagori masnoće, na kraju može da uspori metabolizam i oteža gubitak težine u budućnosti", kaže stručnjak za ishranu Vidur Saini. Jedna korisnica je otkrila da je isprobala dijetu i da slavi njen kraj. 

- Mislim da mi je muka. Ceo dan mi nije dobro, ali sreća je što je danas deveti dan dijete - objavila je.

Ova dijeta će dovesti do gubitka kilograma, ali i i do još bržeg povratka.

- Zdrava ishrana ne mora da bude komplikovana i ne morate čak ni da se odreknete svoje omiljene hrane. Međutim, moraćete da prestanete da tražite kratkoročna rešenja i usvojite zdravije dugoročne navike - napominje Vidur i dodaje da je potrebno da sagorete više kalorija u odnosu na to koliko ih unesete na dnevnom nivou.

 

 

 

Komentari (0)
Loading