Koliko god da je važno da znamo koja je to hrana najbolja za regulaciju krvnog pritiska, od izuzetne važnosti je i da otkrijemo koju hranu treba da izbegavamo. Sajt WebMd izdvaja jela i namirnice koje negativno utiču na vrednosti krvnog pritiska.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Brza su i praktični. Ali su takođe prepuna natrijuma, pa je najbolje da ih izbegavate. Ako vam s vremena na vreme treba nešto brzo, potražite opcije sa 600 miligrama natrijuma ili manje.
2. Slane grickalice
Većina čipsa, krekera i kokica ima visok sadržaj natrijuma. Na primer, porcija običnog čipsa od ima oko 50-200 miligrama. Probajte orašaste plodove, semenke, čips ili perece sa malo ili bez natrijuma kada se pojavi želja.za grickanjem Ili probajte svežu šargarepu ili štapiće celera.
3. Kisela hrana i njihovi sokovi
Kiseli kupus i druga kisela ili slana hrana često sadrže dosta natrijuma. Sok od kiselih krastavaca ima oko 900 miligrama, u zavisnosti od brenda. Pokušajte da ograničite količinu kisele hrane koju jedete.
4. Hleb
Nema slan ukus, ali ipak ima dosta natrijuma. Jedna kriška belog hleba ima između 80 i 230 miligrama.
5. Supa
Ukusna je i izuzetno prija po hladnom danu, ali često ima puno natrijuma. Jedna šolja supe od paradajza može da dostigne od 700 do 1.260 miligrama. Umesto kupovne supe napravite svoju verziju i začinite je biljem i začinima.