Zbogo obične prehlade u trudnoći ova žena je preživela pakao: "Rekli su mi odmah da će moja ćerka biti slepa i gluva, da nikada neće hodati i pričati"

Vesti 14.01.2023 14:30 0

Žena je upozorila buduće roditelje na „običnu prehladu“ koju je dobila dok je bila trudna, zbog čega je njena ćerka imala teško oštećenje mozga.

Zbogo obične prehlade u trudnoći ova žena je preživela pakao: "Rekli su mi odmah da će moja ćerka biti slepa i gluva, da nikada neće hodati i pričati"

Shutterstock

Negovateljica Kortni Farnel, koja sada ima 23 godine, rodila je svoju ćerku nakon što je dobila uobičajeni citomegalovirus (CMV).

Mama iz Lidsa je rekla da je „niko“ nije upozorio na opasnosti od CMV-a - ili koliko ga je lako uhvatiti.

Virus izaziva simptome slične prehladi kod dece i odraslih. Obično je bezopasan, ali može biti fatalan za nerođene bebe, a Kortni ga je nesvesno uhvatila kada je bila u osmoj nedelji trudnoće. Svakog dana se rađaju dve do tri bebe sa ovom bolešću – i to je jedan od glavnih uzroka invaliditeta u detinjstvu i vodeći uzrok gubitka sluha.


Lekari su predložili mami da prekine trudnoću jer se beba "nikada neće pomeriti niti imati bilo kakav kvalitet života". „Rečeno mi je da će biti slepa, gluva, da neće hodati niti govoriti“, objasnila je mama.

Ali Kortni je odlučila da zadrži bebu i rodila je ranije, 3. septembra 2019. - kada je imala samo jedan kilogram.

Posle devet sati, skinuta je sa aparata za održavanje života u Univerzitetskoj bolnici Sent Džejms u Lidsu i nije delovalo da će moći sama da diše.


Mini-Mej  sada ima tri godine i pati od anemije, ukočenosti, slabosti mišića, epilepsije i teškog oštećenja mozga - ali Kortni je rekla da ne žali zbog odluke da je zadrži.

I nakon godina poseta bolnici, dete je počelo da se smeši, što je Kortni rekla da je „ogromna prekretnica“. Rekla je da je neverovatno videti je "nasmejanu" i sposobnu da komunicira sa svojom mamom na tako "srećan" način.

Uprkos dobrim vestima, majka jednog deteta upozorava druge buduće mame da preduzmu mere i zaštite se dok su trudne. „Ako dobijete CMV u prvoj fazi trudnoće, to može imati užasne ishode. „Virus možete dobiti menjanjem pelena i flašica, što sam redovno radila kao negovateljica i dece i odraslih. "Ne primećujete to ni ako niste trudni, ali me niko nikada nije upozorio na to."


 

Komentari (0)
Loading