Pitali smo MAME koji je bio njihov najneobičniji simptom TRUDNOĆE: Evo šta su osetile pre izostanka MENSTRUACIJE!

Vesti 09.03.2023 10:55 0

Svaka trudnoća je posebna i individualna za sebe, ipak simptomi koji vam potvrđuju drugo stanje mogu biti veoma slični

Pitali smo MAME koji je bio njihov najneobičniji simptom TRUDNOĆE: Evo šta su osetile pre izostanka MENSTRUACIJE!

Shutterstock

Po iskustvima majki, ovo su bili najčešći neobični simptomi koji su ukazali na trudnoću: 

Jovana (32)

Pri neobičan znak mi je bio neobičan ukus u ustima..Bilo je čudno, kao poput metala. Pokušala sam da ga zakamufliram sa žvakama, ali je i dalje bio prisutan.  Požalila sam se mami, odmah mi je rekla da sam trudna. Menstruacija nije bila ni blizu, ali sam ipak odradila test i bio je pozitivan. 

Anđa (26)

Jedno jutro sam ustala, krenula da perem zube i osetila da su mi desni otečeni i da krvare. Nisam toliko obraćala pažnju na to, mislila sam da sam možda gubro prala zube. Uzela pastu na biljnoj bazi i mekanu četkicu ali i narednih dana mi je bilo isto.. Tada smo radili na bebi i samo mi je sinulo da sam negde nekada pročitala da je to moguć simptom trudnoće. Uradila sam test i bio je na našu sreću pozitivan. 

Pitali smo MAME koji je bio njihov najneobičniji simptom TRUDNOĆE: Evo šta su osetile pre izostanka MENSTRUACIJE!

Pexels

 

Tamara (29)

Bavim se fitnesom i veoma pažljivo pazim šta jedem. Međutim tokom dve nedelje, moj stomak je bio toliko naduven, pa makar pojela samo supu. Užasavalo me to, baš mi je stvaralo napetost, jer opet kažem, veoma vodim računa šta jedem i retko kada mi se desilo da je nadut, možda eventualno jedan dan, a sada je bio dve nedelje! Videla sam da mi kasni jedan dan i uradila test jer mi je sve bilo čudno. Bio je pozitivan a nadutost je definitivno bio moj prvi simptom. 

Janka (37)

Moj prvi simptom je definitivno bio začepljen nos. Bio je avgust mesec a mene nos nije popuštao. Nije cureo, samo je jednostavno bio jako zapušen, toliko da sam jedva disala. Otišla sam kod doktora, rekao je da je obična prehlada i prepisao mi kapi za nos. Međutim to je sve bilo kratog dana, mislim da sam i potrošila celu bočicu ali ništaa.. To je trajalo sigurno tri nedelje, dok nisam shvatila da mi kasni menstuacija. Uradila sam test i shvatila da je moj zapušen nos zapravo bio simptom trudnoće.

Marijana (40)

Vraćala sam se jedan dan sa semirama i tada me je uhvatila snažna vrtoglavica, mislila sam da ću pasti u nesvest. Mislila sam da sam samo umorna, sve dok se scenario nije ponovio čim sam otvorila oči... Uzela sam slobodan dan na poslu jer sam se osećala toliko ošamućeno, da nisam htela da rizikujem da ne daj Bože tamo ne padnem u nesvest. Vrtoglavica je trajala danima, zabrinuta sam otrčala kod doktora. Kako su sve analize bile u redu, predložio mi je da uradimo "Beta" nalaz. Bila je pozitivna, što nisam očekivala. Kako sam već majka troje dece, trudnoću nisam planirala, ali eto, sada mi je drago što je sve tako ispalo. 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading