Čaj sa LEDOM koji ŠTITI od prehlade i JAČA imunitet: Recept koji će vam ZNAČITI kada se prehladite

Vesti 09.12.2022 16:00 0

Čaj koji će vam pomoći da ojačate imuni sistem tokom zimskih dana.

Čaj sa LEDOM koji ŠTITI od prehlade i JAČA imunitet: Recept koji će vam ZNAČITI kada se prehladite

pixabay

Zimska sezona jeste vreme virusa, gripa i prehlada, pa je jako važno raditi na prevenciji i jačanju imuniteta. Jedan od načina da to postignete jeste redovno ispijanje voćnih i biljnih čajeva koji su puni vitamina, naročito ukoliko ih pijete sa medom i limunom.

No, ovoga puta za vas imamo jedan odličan trik koji će ispijanje čaja podići na viši nivo, a vaš organizam zaštiti dodatno zaštititi u vreme niskih zimskih temperatura. U pitanju su kockice leda sa đumbirom i limunom, piše Aktivni.si.

Kao što naslov sugeriše, reč je o kockicama leda koje su obogaćene ovim zdravim i za imunitet fantastičnim namirnicama. Ako pomešate ove sastojke, snabdećete telo vitaminima i hranljivim materijama koje su mu potrebne za normalno funkcionisanje. Ako imuni sistem može da funkcioniše kako treba, biće u stanju da se bolje brani od virusa i bakterija.

Đumbir je izuzetno antiinflamatorni koren, pa će vam dobro doći zimi. Čaj od đumbira može da izleči upalu grla, stimuliše cirkulaciju krvi i blagotvorno deluje na varenje. Osim toga, poboljšava libido. Dakle, reč je o sastojku koji morate imati u kući tokom zime. Sa druge strane, limun sadrži dosta vitamina C (iako manje od zelene paprike) i blagotvorno deluje na kožu i varenje.

Čaj sa ovakvom kockicom leda možete da pijete kad god želite u toku dana, a njegova prednost je što se brzo hladi, pa je kao takav idealan za jutarnju žurbu kada nemate previše vremena. Evo kako da ga pripremite:

Potrebna su vam samo 3 sastojka:

  • rendani đumbir
  • sok od 4 limuna
  • voda

 

Priprema

Ogulite i narendajte oko četvrtinu šolje đumbira. Iscedite 4 limuna, pa pomešajte oba sastojka zajedno. Ravnomerno rasporedite smesu u kalupe za led i sipajte vodu da popunite prostor, pa stavite u zamrzivač.

Pripremite običan čaj (voćni ili biljni) i dodajte mu jednu kockicu leda. Pustite da se rastvori, pa probajte čaj. Ako želite slađi ukus, dodajte kašičicu meda, a ako ukus nije dovoljno jak, dodajte još jednu kockicu leda, mada će jedna po šolji verovatno biti dovoljna. Konzumirajte ovakav napitak redovno kako biste tokom zime zadržali dobar imunitet i sprečili pojavu virusa.

No, pored toga, ne zaboravite da vodite računa i o opštem zdravlju, redovno vežbate, hranite se zdravo i redovno provetravate prostorije. Na taj način zaštitićete svoj organizam tokom zimske sezone na najbolji način.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading