Iako banane ljudi najčešće drže u posudama sa drugim voćem, to možda i nije najbolji način njihovog skladištenja. Stručnjak za ishranu dr Tamika Sims tvrdi da bi banane trebalo staviti u frižider kad su zrele.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
– Mogu se držati na kuhinjskom pultu dok ne sazru, a onda ćete im stavljanjem u hladnjak produžiti trajnost dok kora ne pocrni – rekla je doktorka.
Prema njenom mišljenju, kad je banana zrela, možete je staviti u kesicu za zamrzivač, pa i zamrznuti i onda će trajati do mesec dana.
– Banane se ne drže u frižiderima u prodavnicama. Ako ih prerano stavite u frižider, to može da doprinese da imaju gorak ukus, promene boju i ne sazru – navodi Ministarstvo poljoprivrede SAD.
Ako je kora banane oštećena, najbolje je baciti je, napominju američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti.
– To bi moglo da znači da je pokvarena, kao i da je voće možda kontaminirano mikrobima. Takođe bacite bananu koja je crna, previše mekana ili ima neprijatan miris – dodali su.
