Dr Uglov živeo je 103 godine i ovo je njegova TAJNA: Smislio je JELOVNIK koji ČISTI organizam, smatrao je da ga OVO uništava

Vesti 24.09.2022 13:59 0

Doktor Uglov je smatrao da svaka dva meseca treba da sprovedemo dijetu za čišćenje organizma.

Dr Uglov živeo je 103 godine i ovo je njegova TAJNA: Smislio je JELOVNIK koji ČISTI organizam, smatrao je da ga OVO uništava

Shutterstock

Doktor Fjodor Grigorjevič Uglov je živeo 103 godine, a većinu svog odraslog života imao je istu kilažu, a ona je iznosila 63 kilograma.

Ovaj poznati ruski i sovjetski doktor radio je do svoje 102 godine i bio je poznat kao neprikosnoveni stručnjak. Smatrao je da prekomerna težina smanjuje imunitet, menja sastav krvi i uzrokuje niz problema.

Sam je osmislio 5 pravila za zdrav život:

  • Svaki dan jaka fizička aktivnost i još jača mentalna.
  • Koliko radite toliko treba i da odmarate
  • Svaki dan se tuširajte hladnom vodom
  • San najmanje 7 sati
  • Ograničen unos hrane

 

Po doktoru Uglovu, svi treba da jedemo što raznovrsnije: jaja, nemasno meso, ribu, povrće i voće. Savetovao je da se svaki dan pije surutka i voda.

Po njemu nikome od nas nisu potrebni slatkiši i belo brašno. On je preporučivao da se jede samo crni hleb i to najviše 150g dnevno.

Obroci treba da budu česti: najmanje 4 puta dnevno jesti nešto, ali u malim porcijama.

Da bi smršao, Uglov je svaka dva meseca išao na dijetu. Nazivao ju je "istočna dijeta". Govorio je kako se uz pomoć ove dijete gubi od 3 do 5 kilograma, a odlična je za čišćenje tela.

Dijeta doktora Uglova zahteva brojanje kalorija i izuzetno je lagana za održavanje. Doktor je savetovao da se jede tačno u minut, kako bi se održao optimalni interval između obroka.

Svakodnevna dijeta doktora Uglova:

9h - Crni čaj ili kafa sa kašičicom šećera

11h - 1 kuvano jaje, osam kuvanih šljiva natopljenih u vodi.

14h - 200 grama nemasnog kuvanog mesa (piletina, junetina, nemasno svinjsko meso), 100 grama svežeg ili kuvanog kupusa ili šargarepe, 1 pomorandža.

17h - 30 grama tvrdog sira bez masnoće, pomorandža ili jabuka.

20h - 250 ml jogurta ili kefira.

Pored dijete, gubitku kilograma doprinosi i ovo:

  • Ustanite od stola ako vam se čini da ste siti. Ako se prejedate, to će uticati na vašu težinu.
  • Nikad nemojte da legnete da biste spavali ili se odmarali nakon jela. Čim jedete, odmah krenite u šetnju ili nešto radite. Poslednji obrok treba da bude nekoliko sati pre spavanja. Po mogućnosti, najkasnije jedite u 20h. Večera uvek treba da bude lagana, a preporučeno je da to bude samo šolja nekog jogurta ili mleka.
  • Čak i ako niste hrišćani, postite. Doktor Uglov je verovao da posto donosi jednu korist! Povremeno bi se odrekao životinjskih proizvoda, smanjio bi količinu unete hrane i već bi se osećao dobro. Pokušajte da povećate protok energije - krećite se što više možete: idite u duge šetnje, vežbajte obavezno, ako vam posao nije povezan sa fizičkom aktivnošću. Uglov je verovao da hrana sa aditivima nanosi štetu telu. Što je hrana prirodnija i jednostavnije spremljena, to je zdravija.

 

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading