Pojedine ŽENE ne bi smele da ih konzumiraju: RUSKI prirodni recepti za ASTMU i BRONHITIS!

Najžena Vesti 08.10.2021 17:05 0

Ruski lekovi sa borovim šišarkama ublažavaju tegobe i kod astme ili bronhitisa

Pojedine ŽENE ne bi smele da ih konzumiraju: RUSKI prirodni recepti za ASTMU i BRONHITIS!

Printscreen/Youtube

Narodni ruski lekovi kriju tajnu dugovečnog zdravlja i vitalnosti. Neki od njih poput aloje, borovih šišarki i meda koriste se širom sveta, pa i kod nas. To su ujedno i glavni predstavnici njihove prirodne apoteke. Neretko se u svrhu lečenja koristi i domaća votka, ali i brojne otrovne trave.

Znate li i to da Rusi vrlo retko kucaju na vrata lekarskih ordinacija kada su, uprkos tome, zdravi kao dren? Nemojte se čuditi, to je zato što već vekovima imaju rešenje za većinu zdravstvenih problema. Njihova alternativna medicina je nadaleko čuvena i specifična.

Neki ruski narodni lekovi poput otrovne kukute, danas su zastupljeni isključivo u Rusiji.

Pre korišćenja ovakvog vida "terapije" obavezno se konsultujte sa vašim lekarom ili fitoterapeutom. 

Dok ovdašnji fitoterapeuti najčešće koriste borove iglice, u Rusiji su najcenjenije mlade, svetlozelene šišarke tog zimzelenog drveća. One jačaju imunološki sistem, pomažu u borbi s reumatskim bolestima.

Ako ih iskombinujete s votkom, dobićete narodni ruski lek za normalizovanje rada štitaste žlezde.  Ukoliko se iste pomešaju s medom, dobija se preparat koji otklanja poremećaje u radu gastrointestinalnog trakta.  On pomaže i u slučaju gripa i prehlade.

Ruski lekovi sa borovim šišarkama ublažavaju tegobe i kod astme ili bronhitisa.  Mladim izdancima bora jednostavno dodajte malo smole i sve prelijte vrućim mlekom.

Ipak, budite oprezni, jer šišarke se ne preporučuju trudnicama i dojiljama, ne bi trebalo da ih koriste ljudi stariji od 60 godina, kao ni osobe koje imaju neko oboljenje bubrega ili jetre.

Komentari (0)
Loading