DIJAREJA može da vam upropasti ODMOR: Zapamtite ove trikove i momentalno je zaustavite

Vesti 14.07.2022 12:55 0

Uzročnici dijareje mogu biti različiti

DIJAREJA  može da vam upropasti ODMOR: Zapamtite ove trikove i momentalno je zaustavite

Shutterstock

Ipak, najviše muke nam zadaje putnička dijareja ili dijareja koja se javlja na odmoru. Osim što nam izaziva osećaj nemoći, ovaj zdravstveni problem nas tera da se osećamo uznemireno i frustrirano.

Kako onda da sprečimo da nam se dogodi?

1. Nemojte jesti ništa što u sebi sadrži šećere i mlečne masti. Odreknite se mleka, jogurta i svih mlečnih proizvoda nekoliko dana pre puta i naravno u toku putovanja.

2. Spremite sebi supu koja nije masna. Preporučuje se supa iz kesice, koja će vam pomoći da ne dehidrirate, a i biće od svih namirnica najukusnija. Ako se pla[ite dehidratacije tokom puta, ponesite rastvor glukoye i elektrolita koji moete da nabavite u svim apotekama.

3. Jabuka će vam pomoći u borbi protiv proliva, ali ne u stanju u kojem je inače jedemo. Izrendajte je i ostavite da stoji oko sat vremena. Promeniće boju, ali nemojte da vas to obeshrabri. Pojedite je i videćete kako će vam ovo blagotvorno voće pomoći da se vaš stomak umiri.

4. Voda je nezaobilazni deo lečenja. Pijte dosta tečnosti u malim količinama


5.Kafa protiv proliva: Od davnina, znamo da kafa način kako zaustaviti proliv koji deluje najbrže od svih lekova.Pomešajte kašiku kafe i kašiku šećera i pojedite. Kafu možete pomešati i sa par kapi limuna.
Jedna kašičica sirove kafe na prazan stomak, čim dijareja počne, biće sjajno rešenje za zaustavljanje. Ovo će biti neprijatno.

6. Tablete za proliv: Lekove za proliv možete nabaviti u svakoj apoteci i dostupni su bez recepta. Lekovi za proliv primenjuju se za kratkotrajnu upotrebu, maksimalno dva dana i očekuje se da će vam dijareja stati veoma brzo. 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading