Gotovo nema osobe na svetu koja ne voli kukuruz. BIlo da je pečen ili skuvan, ogroman je izvor zdravlja.
Kukuruz je pun vlakana koja su izuzetno dobra za probavu. Osim što će vam pomoći da održite dobru liniju, ona sprečavaju zatvor, pojavu hemoroida i navodno smanjuju rizik od nastanka raka creva. Istraživanja pokazuju da kukuruz pomaže i u razvoju dobrih bakterija u debelom crevu. Odličan je i za želudačne probleme, jer ublažava simptome gastritisa i čira na želucu
Dijeta po danima:
Ponedeljak
Doručak: kukuruz šećerac začinjen sa slaninom i kiselim mlekom
Ručak: paradajz čorba, grašak sa piletinom, kupus salata
Večera: pita bundevara i nekoliko brazislkogh oraha
Utorak
Doručak: kukuruz šećerac sa kašikom pavlake i sitno seckane pečenice
Ručak: kuvano sočivo i salata od sveže rendane cvekle začinjena maslinovim uljem
Večera: integralne testenine u paradajz sosu sa sitnim sirom
Sreda
Doručak: omlet sa prazilukom
Ručak: bela čorba od pilećeg mesa, paškanata i krompira, i dinstana junetina sa renom
Večera: pileće belo na žaru i kupus salata
Četvrtak
Doručak: salata od kukuruza šećerca, sveže paprike, crvenog luka i crvenog pasulja
Ručak: musaka od tikvica sa mlevenom junetinom i salata od cvekle
Večera: projara sa povrćem po izboru
Petak
Doručak: palenta sa slaninom i semenkama susama, kiselo mleko
Ručak: boranija sa mesom, kupus salata
Večera: sardina sa lukom
Subota
Doručak: palenta sa jogurtom
Ručak: pirinač sa povrćem i meso po izboru
Večera: integralni hleb sa humusom, ćureća prsa, jogurt
Nedelja
Doručak: kukuruz šećerac i kiselo mleko
Ručak: krompir čorba i salata od cvekle
Večera: prepečen hleb sa domaćim sirom i jajima, paprika i paradajz