Doktor Rej ima LOŠE vesti za ljubitelje ovog NAPITKA: Vreme je da promenite JUTARNJU rutinu i prestanete da pijete KAFU čim se probudite

Vesti 23.09.2021 11:22 0

Ljubitelji kafe će možda posle ovog saznanja hteti da preispitate svoju jutarnju rutinu

Doktor Rej ima LOŠE vesti za ljubitelje ovog NAPITKA: Vreme je da promenite JUTARNJU rutinu i prestanete da pijete KAFU čim se probudite

Printscreen/TikTok

Dobro poznati doktor Karen Rej koji je postao hit na društvenoj mreži TikTok, nedavno je naplašio ljubitelje jednog kofeinskog pića pošto je otkrio koliko je opasno piti kafu čim ustanete iz kreveta.

Velikoj većini prva jutarnja kafa daje energiju koja je neophodna za dobar početak dana, ali dr. Karan Rej upozorava da kafa ipak ne bi trebalo da bude biti prva stvar koju konzumiramo ujutro.

- Možda je za neke neshvatljivo, ali postoji dobar razlog za to - rekao je doktor Rej u jutarnjoj emisiji na "BBC-u" i dodao da nije potrebno odreći se kafe u potpunosti već samo malo izmeniti jutarnju rutinu.

- Nemojte ujutro prvo piti kafu kako biste se razbudili. Telo vas prirodno budi kortizolom - rekao je.

Umesto toga, dokror kaže da pričekate popiti kafu "sredinom" jutra kada se nivo kortizola u vašem telu smanji i opadne nivo energije.

- Tad kofein deluje i daje energiju - objasnio je.

Naravno, neki ljubitelji kafe nikako nisu hteli da prihvate ovu činjenicu pa su ispod jednog TikTok vidu, u kom takođe priča o kafi, ostavljali komentare u kojima negoduju.

- O bože ne. Ja ujutro moram prvo da popijem kafu, inače s nisam nikom prijatelj - napisao je jedan tiktoker, a mnogi su se složili.

Bilo je i dosta onih koji su poslušali njegov savet pa su tim povodom rekli da je u početku teško izmeniti ovu naviku, ali kad to razdoblje prođe, biće vam mnogo bolje.

Komentari (0)
Loading