Alternativna medicina je rešenje brzog oporavka: Ove ČETIRI BILJKE su ključne u vašim problemima sa PLUĆIMA

Vesti 22.09.2021 20:09 0

Osim pomoći doktora, postoje i biljke koje će ubrzati proces oporavka posle preležane upale pluća. Ove biljke su najefikasnije po mišljenju travara

Alternativna medicina je rešenje brzog oporavka: Ove ČETIRI BILJKE su ključne u vašim problemima sa PLUĆIMA

unsplash

Svakako treba da slušate savete lekara, ali i prirodna prevencija može da se koristi uz to. Osim što su pluća pod upalom od simptoma kovida, najčešće upalu izazivaju bakterije, čak u 80 odsto slučajeva. Kada se to dogodi, osim što je neophodno slušati savete lekara, možete da pribegnete prirodnim lekovima, a biljke su najbolji izbor!

Po mišljenju travara, ove četiri biljke najbolje pomažu kada imate upalu pluća!

1. Plućnjak

Plućnjak, džigeričnjak, medunica ili kudravac je biljka od koje se pravi čaj protiv upale pluća. Jednu kašiku biljke stavite u 300 ml proključale vode 15 minuta. Procedite i u toku dana pijte više puta po malu šoljicu. Čaj je još efikasniji ako se pripremi u jednakim delovima sa belim slezom i ženskom bokvicom.

2. Božje drvce

Nekoliko vršaka božjeg drvceta (brodnjak, ciper, ciper divlji, citronela, gorki pelin...) treba kuvati u 200 ml vode, 3 minuta i tako pripremljen čaj držati na sobnoj temperaturi. Piti ga tri puta dnevno, po kafenu šoljicu ili više puta dnevno po kašičicu. Poželjno je uzimati ga najmanje deset dana.

3. Borovi pupoljci

Borove pupoljke posle branja treba oprati u hladnoj vodi i prosušiti krpom. Ređati ih u teglu: red pupoljaka, red šećera, dok se tegla ne napuni. Zatim je treba zatvoriti i ostaviti 3-4 nedelje na umerenoj toploti. Uzima se na prazan stomak, po jedna kašičica.

4. Gavez

Treba pomešati 200 ml vode, 200 ml domaćeg belog vina i 2 kašičice usitenjenog korena gaveza. Staviti na šporet da se ugreje, ali nikako ne treba kuvati. Posle sat vremena, čaj procediti i uzimati po supenu kašiku desetak puta u toku dana.

Komentari (0)
Loading