"Naj žena IZAZOV": Deset dana sam pila napitak od cimeta i meda za koji kažu da "ekspresno topi SALO" i evo šta mi se dogodilo

Vesti 22.09.2021 10:53 0

Volim da kažem da "ceo" život vodim rat sa viškom kilograma, od kako znam za sebe uvek sam imala salce. Probala sam razne dijete, odlazila u teretanu i na razne kurseve za mršavljenje, ali nikada nisam uspela da "ispeglam" stomak. Zbog toga sam razvila i blagu potrebu da uvek bez oklevanja probam bilo koji metod koji pospešuje mršavljenje

"Naj žena IZAZOV": Deset dana sam pila napitak od cimeta i meda za koji kažu da "ekspresno topi SALO" i evo šta mi se dogodilo

Naj žena

Početkom meseca naišla sam na video koji je objavila jedna dijetičarka na TikToku, naime ona je tvrdila da čarobni napitak od cimeta i meda može da utiče na skidanje sala sa stomaka. S obzirom da volim cimet i imam višak kilograma, odlučila sam da deset dana pijem ovaj napitak, dva puta dnevno - jednom ujutru i jednom uveče, pa da vidim da li će se pojaviti neki rezultati.

Kada sam započela ovaj eksepriment imala sam 91 centimetara u stomaku i 76 u struku, a što se kilaže tiče, ako je za verovati vagi, imala sam 54 kilograma i 400 grama "okruglo". Danas, deset dana kasnije imam 88 centimetara u stomaku, 74 u struku, ali nisam skinula ni gram.

"Svaki drugi dan sam radila vežbe"

Tokom ovih 10 dana, svaki drugi dan sam radila vežbe istezanja i pravila oko četiri hiljade koraka u danu. Ishranu sam samo malo korigovala, toliko da sam izbacila kasnu i jaku večeru, a preko dana sam vodila računa da iznegavam pecivo.

Doručak mi je bio lagan, najčešće sam jela ovsenu kaši ili musli, a za ručak sam sebi dozvolia da jedem šta god želim.

"Prvih pet dana sam poštovala recept, a sedmog sam rešila da dodam cimet i med u nes kafu"

Prvih pet dana sam poštovala "recept" i pripremala ovaj napitak krajnje jednostavno - u šolju sa zagrejanom vodom dodavala sam jednu kašičicu meda i jednu kašičicu cimeta, lepo sve pomešala i polako ispijala, dok je još toplo. Međutim, petog dana naveče sam napravila jednu kobnu grešku! Pošto sam pripremila napitak ostavila sam ga predugo u kuhinji i kasnije kada sam se setila da ga popijem bio je hladan i izuzetno neukusan - tada sam jedva uspela da popijem pola šolje, a kada sam legla u krevet dugo mi je bilo muka.

Zbog toga sam šestog dana odlučila da pripremam čaj od nane i da u njega dodam oba sastojka - međutim ni to nije baš najbolje fukncionisalo i ukus koji mi je ostajao u ustima je bio izuzetno neprijatan.

Sedmog dana sam rešila da dodam cimet i med u nes kafu, bez mleka, i mogu da kažem da je to solidno funkcionisalo. Zbog toga sam pomislila da će biti podjednako ukusno da osmog dana stavim med i cimet u jutarnju domaću ... To je bila loša ideja zbog koje sam dosta vremena provela na kolenima naslonjena na toaletnu šolju.

Poslednja dva dana sam pravila ovaj napitak u kombinaciji sa nes kafom i tako postala "noćna ptica" koja nije mogla da zaspi pre jedan sat posle ponoći.

"Izgubila sam dva centimetra"

Već posle četvrtog dana primetila sam veliku razliku, pogotovo u struku. Tada sam se drugi put izmerila i videla da sam izgubila po dva centimetra i u stomaku i u struku, ali kilaža je stajala u mestu. 

Nisam sigurna da li je moje mešanje cimeta i meda sa drugim sastojcima, kao što je kafa, uticalo na to da se uspmori proces mršavljenja - pošto sam od četvrtog dana sve do desetog izgubila samo jedan centimetar u stomkau, a u struku ništa.

"Slutim da su ove modifikacije uticale na finalni rezultat"

Rešila sam da posle ovih deset dana napravim pauzu od nedelju, možda i dve, pa ću ponovo da probam, ali ovaj put ću se pridržavati originalnog "recepta". Slutim da su ove modifikacije uticale na finalni rezultat, ali prosto nisam mogla drugačije da izguram sve ovo. 

Međutim na kraju sam ipak imala rezultate i time dobila motivaciju da probam ponovo.

Toplo preporučujem svakome da proba i ovom prilikom apelujem da pijete ovaj napitak dok je još topao ili barem mlak.

Komentari (0)
Loading