Iznenađenje! Zubi vam NISU ŽUTI jer pijete mnogo kafe i vine: Ovaj napitak koji je ODLIČAN za naše zdravlje je pravi KRIVAC

Vesti 22.09.2021 08:00 0

Iako na Internetu postoji bezbroj trikova i saveta za prirodno izbeljivanje zuba, stomatolozi tvrde da nema dovoljno dobrog trika od dobre brige o zubima

Iznenađenje! Zubi vam NISU ŽUTI jer pijete mnogo kafe i vine: Ovaj napitak koji je ODLIČAN za naše zdravlje je pravi KRIVAC

pixabay

Ako se u želji da sačuvate svoj blistavi osmeh odričete možda koje šolje kafe ili čaše crnog vina jer mislite da su upravo oni glavni "krivci" za obojene zube, sada možete da se opustite, jer stomatolozi su otkrili kako i kafa i vino manje boje zube od čaja.

Postoji nekoliko stvari kod kojih šminka jednostavno ne može da pomogne, a blještavi osmeh je jedna od njih.

Nažalost, profesionalno izbjeljivanje zuba može da košta poprilično mnogo. Nije ni čudo što se mnogi trude da očuvaju nijansu svojih zuba. Ako imate naviku da započnete dan kafom, a završite ga sa čašom crvenog vina, možda se često zateknete tražeći pastu za zube sa velikom "snagom izbeljivanja".

Međutim, zubarka iz Njujorka, Ini Čern, tvrdi da najveći krivac za boju zuba nisu ni kafa ni vino, već čaj, piše, "New York general dentistry".

- Tačno je da čaj boji zube više od kafe zbog visoke koncentracije tanina -  kaže dr Čern

Zubarka dodaje da su tanini skup gorkih i antiupalnih spojeva.Što se tiče bojenja zuba, doktorka Čern kaže da nisu svi čajevi jednaki, neki su skloniji obojenju zuba od drugih. Nije iznenađujuće što ona objašnjava da to zavisi od sadržaja tanina u čaju.

- Količina tanina u bilo kojoj vrsti čaja varira od proizvođača do proizvođača, ali sa sigurnošću se može reći da crni čaj ima najveću količinu, dok zeleni čaj ima mnogo nižu količinu - navodi dr Čern.

Takođe, mnogi biljni čajevi su bez tanina. Čajevi bez tanina uključuju većinu čajeva bez kofeina ili biljnih čajeva poput onih od đumbira, šipka, kamilice, jasmina i hibiskusa, prenosi "Krstarica".

To što crni čajevi imaju visoku količinu tanina ne znači da treba da ih izbegavate. Svi čajevi imaju zdravstvene prednosti i ovaj nije izuzetak.

Kako da sprečite mrlje na zubima nastale pijuckanjem čaja

1. Dodajte čaju malo mleka. Iako se čini gotovo previše očitim, ali da, ovo će posvetliti boju.

2. Ako volite da pijete svoj čaj bez mleka, onda čaj možete da ispijate i kroz slamčicu, čime se minimalizuje kontakt tekućine sa zubima.

3. Pijenje vode i pranje zuba nakon konzumiranja čajeva s visokim udelom tanina takođe mogu da pomognu.

S ovim savetima odobrenim od stručnjaka ne morate da se dvoumite između uživanja u omiljenom napitku čaja i belih zuba, a što je najvažnije možete da se malo manje brinete o svojoj rutini pijenja kafe.

Komentari (0)
Loading