Sastojci:
- 40 kom mladih vrhova koprive
- četiri l šećera
- četiri l vode
- jedan kg limuna
- jedna kesica limontusa

Printscreen/ Tiktok
Priprema:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Koprivu kopiti ili nabrati i čuvati na čistom mestu. Trebalo bi da su u svežem stanju i lepe zdrave boje.
Korpivu ocediti od vode i u dubokoj šerpi sipajte vodu i šećer pa zatim mešajte dok se šećer ne otopi.
Oprane limune narežite na tanke krugove i dodajte ih u vodu. Potopite oceđenu koprivu i dodajte jedan limunstus. Poklopiti krpom i ostaviti tako da stoji 24h, a povremeno i promešajte sok.
Kada prođe dato vreme stajanja, koprivu i limun izgnječiti blenderom ili viljuškom, na vama je kako vam je lakše.
Procedite sok preko gaze i sipajte u čiste fleše. Od ove količine dobićete osam litara sirupa.
Kopriva je veoma zdravla biljka koja se korsiti i kao hrana i kao lek. Studije su pokazale da ona ima antioksidantna svojstva pa deluju kao analgetik protiv bolova.
U našem narodu je kopriva poznata kao biljka koja leči pad imuniteta, anemiju, i veoma je pogodna protiv opadanja kose.
