Domaći sirup, jak poput antibiotika: Pravi se od samo DVA sastojka, a uništava bakterije, viruse i gljivice koje mogu izazvati infekcije

Izvor: K.Ć Vesti 28.11.2022 08:40 0

Prirodan je i pakleno efikasan. Sirup se sastoji od samo dva sastojka, ali ne bilo kojih: rena i meda, koji spadaju u grupu najjačih prirodnih antibiotika. Kako napraviti sirup od rena? Evo recepta

Domaći sirup, jak poput antibiotika: Pravi se od samo DVA sastojka, a uništava bakterije, viruse i gljivice koje mogu izazvati infekcije

Shutterstock

Ren je povrće sa veoma jakim antibakterijskim, antivirusnim i antifungalnim svojstvima. Ima više vitamina C od limuna (osim toga, sadrži velike količine vitamina B , kalijuma i magnezijuma ). Tako da je veoma efikasan u prevenciji i borbi protiv curenja iz nosa, problema sa grlom (uključujući i krajnike), sinusa, prehlade i gripa.

Lekovito dejstvo rena dodatno potkrepljuje i med – takođe odličan prirodni antibiotik. Njegova sposobnost uništavanja virusa, bakterija i gljivica je potvrđena istraživanjima.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Domaći sirup od dva prirodna antibiotika trebalo bi da bude prisutan u svakoj kućnoj apoteci. I ne samo zbog sastava, već i zato što se lako priprema.

Sirup od rena - recept

Pripremite u jednakim razmerama:

Sveže narendan (najbolje na sitno rende) koren rena, kvalitetan med (npr. lipov med), može i kašičica limunovog soka .

Temeljno pomešajte sastojke. Stavite u oparenu teglu i dobro zatvorite. Ostavite oko tri dana, pa onda procedite kroz gustu gazu. Sipajte tečnost u teglu. Po želji možete dodati i kašičicu limunovog soka.

Doziranje sirupa od rena

Najbolje je piti sirup tri do četiri puta dnevno, razblažen u toploj prokuvanoj vodi (kašika sirupa na pola čaše vode). Kod dece starije od šest godina – kašičicu sirupa rastvoriti u vodi.

Prirodni antibiotik od belog luka, limuna, meda i đumbira - kako ga pripremiti?
Konzumiranje rena - kontraindikacije
Konzumaciju rena treba da ograniče ili potpuno izbegavaju osobe sa čirevima i gastritisom, bolestima bubrega i jetre, kao i dojilje.

Komentari (0)
Loading