DOKAZANO JE: Jabukovo sirće leči glavobolju za DESET MINUTA, samo je JEDAN način korišćenja ISPRAVAN

Vesti 28.02.2022 21:31 0

Čudotvorno jabukovo sirće, osim ostalih dobrobiti na organizam, u stanju je i da izleči glavobolju i migrene

DOKAZANO JE: Jabukovo sirće leči glavobolju za DESET MINUTA, samo je JEDAN način korišćenja ISPRAVAN

unsplash.com

Osobe koje pate od teških glavobolja skloni su isprobavanju raznih metoda i sredstava, sve samo kako bi odagnali neprijatnu bol.

 

Glavobolje su zaista neprijatne i nepredvidive, a vrlo često im i ne znamo uzrok. Pokazalo se da kod glavobolja mogu pomoći topli i hladni oblozi te oblozi od jabukovog sirćeta.

Važno je znati da kod nekih oblika glavobolje deluju samo hladni, a kod nekih samo topli oblozi, dok oblog od jabukovog sirćeta najbolje pomaže kod migrene i upale sinusa.

Topli ili hladni oblog?

Neke glavobolje se javljaju zbog širenja krvnih sudova koje onda pritiskaju živce. Kod takvih glavobolja dobro pomažu hladni oblozi jer smanjuju krvne sudove i tako ublažavaju pritisak i bol.

Druge su glavobolje uzrokovane teskobom i napetošću mišića. U tom slučaju hladni oblozi ne pomažu jer oni dodatno skupljaju mišiće. Kod takvih glavobolja, pokazalo se, bolje pomažu topli oblozi.

Ako ne znate koji tačno tip glavobolje imate, isprobajte i hladni i topli oblog te vidite što vam bolje pomaže.

Potrebno:

1. Za hladni oblog: pakovanje leda ili vrećica zamrznutog povrća.

2. Za topli oblog: peškir natopljen u jako toplu vodu i oceđen.

Priprema obloga:

Kod primene obloga morate da se smestite na neko mirno mesto i legnete, najbolje u zamračenu prostoriju. Stavite oblog na čelo. Opustite se i umirite disanje. Zavisno od toga gde najviše osećate bol možete premeštati oblog na teme, na vrat, ramena, slepoočnice…

Oblog možete staviti na više mesta, naprimer hladni oblog na čelo, a topli na ramena, ako vam je glavobolja nastala zbog napetosti. Nakon primene obloga popijte čašu vode.

Oblog od jabukovog sirćeta – dobra pomoć kod migrene i sinusitisa

Kad vas zadesi migrena ili upala sinusa, isprobajte obloge od jabukovog sirćeta.

Osim što je uopšteno dobro za zdravlje, jabukovo sirće je i prirodni detoks organizma, pokazalo se da pomaže i kod glavobolje.

Pripazite da u zdravstvene svrhe uvek upotrebljavate 100% prirodno jabukovo sirće.

Komentari (0)
Loading