JABUKE obavezno držite u ovom RASTVORU, pa ih onda oljuštite: Doktor Perišić otkriva kako da operemo PESTICIDE sa voća i povrća

Izvor: K.Ć. Vesti 29.08.2022 13:45 1

Iako je zdravo, voće i povrće je puno i pesticida koji mogu da naštete našem zdravlju. Na ovaj način možete bezbedno konzumirati voće i povrće

JABUKE obavezno držite u ovom RASTVORU, pa ih onda oljuštite: Doktor Perišić otkriva kako da operemo PESTICIDE sa voća i povrća

Printscreen

Saveti dr Vojislava Perišića nam otkrivaju koji je to pravi način pranja voća i povrća.

Ovo malo ko radi, a neophodno je…

Pri kupovini ovih namernica morate obratiti pažnju na jedan detalj. Ako je voće i povrće masno, onda budite sigurni da je tretirano raznim hemikalijama.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Ovo je poruka gastroenterologa prof. dr Vojislava Perišića koji je u Jutarnjem programu TV Prva govorio o tretiranju proizvoda sa pijace pre nego što ih pojedemo.

– Pre nego što odlučimo da pojedemo jabuku, trebalo bi da proverimo da li je njena kora masna – kaže prof. Perišić.

– Ako jeste, moramo je oprati u rastvoru soda bikarbone i vode ili sirćeta i vode. U tom rastvoru jabuka bi trebalo da stoji barem 15 minuta.

Ovo je njegov recept za pripremu rastvora za pranje voća i povrća:

– Stavite 10 grama sode bikarbone, odnosno jednu supenu kašiku na litar vode.

Nakon 15 minuta jabuku bi trebalo izvaditi iz tog rastvora, dobro je oprati i obavezno oljuštiti.

– Ispod kore se koncentrišu toksini – objašnjava prof. Perišić i dodaje da je kora jabuke korisna samo za čišćenje zuba od druge hrane koju smo prethodno pojeli.

Kako doktor kaže, najveća koncentracija hemikalija je na peteljci i na crnom delu ispod nje, prema tome, obaveno je morate otkinuti, a nožem detaljno očistiti udubljenje.

Kad je reč o grožđu, prof. Perišić upozorava da bi ovo voće trebalo prati pod mlazom vode čak 30 minuta. Posle takvog tretiranja vodom, važno je svako zrno dobro osušiti, pa ga tek onda jesti.

– Kumulativno gledano, opasno je jesti grožđe koje nije pripremljeno na ovaj način – upozorava prof. Perišić.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)
Mike
29.08.2022 17:15

Ne vidim poentu, prvo dobro oprati pa onda oguliti. Ima li tu logike?