Mnogi najviše žele "istopiti" salo u području stomaka, a tri namirnice koje definitivno moramo odbaciti su čips, krofne i margarin.
Čips može dovesti do povećanja masnoća u telu, pogotovo ako ga se prečesto jede. To je hrana zbog koje se možete najviše udebljati u periodu od četiri godine, smatraju američki stručnjaci.
Čips je bio upoređen s krompirom, slatkim zašećerenim pićima i prerađenim i neprerađenim mesnim proizvodima. Čips je prepun masti i soli i zbog toga ga je teško prestati jesti, a to dovodi do prejedanja i naravno do viška kilograma.
Krofne su slasne, ali mogu da prouzrokuju taloženje sala. Prepune su prerađenih ugljednih hidrata koji izazivaju nagli rast šećera u krvi i samo kratko utoljuju glad.
Treći na ovoj listi je margarin i varate se ako mislite da je bolja opcija od maslaca. Naročito je problem kada na margarinu stoji da je dijetalni ili da ima 0 odsto masnoća, jer ljudi onda imaju naviku da ga konzumiraju u većim količinama misleći kako jedu nešto zdravo.
Onda, umesto da mršave, počinju se debljati, a da ni sami toga nisu svesni. Zato, ove gore namirnice nemojte olako shvatiti, one vam mogu uveliko otežati proces mršavljenja.