Vežba koja donosi MIR: Odvojite samo DVA minuta i svakog DANA ćete biti NASMEJANI i puni ENERGIJE!

Vesti 16.01.2022 08:30 0

Da li ste sigurni da znate pravilno da dišete?

Vežba koja donosi MIR: Odvojite samo DVA minuta i svakog DANA ćete biti NASMEJANI i puni ENERGIJE!

Shutterstock

Opustite se i mirno udahnite nekoliko puta. Da li ste uživali u ovom ojećaju vazduha koji vam ispunjava pluća? Postoji velika verovatno'a da ste se opustili.

Način na koji dišemo ima veliku moć i deluje podjednako na naš um i telo. Zato je od presudne važnosti da osvestite postupak disanja. Krenite tako što ćete da uraditi  kratki test: posmatrajte svoj stomak dok dišete. Da li se širi sa svakim udahom ili se skuplja?

Ukoliko vam se prilikom udisanja stomak liepi za kičmu ili ako se uopšte ne pomera, to znači da ste ili anksiozni ili pod stresom. 

Zato je jako važno da ujutru uradite sledeću vežbu. Ovo je inače vežba koja se praktikuje na jogi, ali je možete praktikovati svuda. 

Mi uglavnom plitko dišemo, a trebalo bi da dišemo duboko. Stavite ruku na stomak i zatvorite oči. Vazduh udišite sporo kroz nos, tako da osetite kako polako ispunjava vaša pluća i na kraju stomak. Izdišite isto tako lagano kroz usta. Dovoljno je da vežbu radite svakog jutra par minuta, ali je možete ponavljati svakog dana, kad god imate vremena i entuzijazma. Praktikovanjem ove lake veđbe  poboljšava se probava, ubrzava cirkulacija i podstiče limfna drenaža.

 

Komentari (0)
Loading