NOGE VAS BOLE ILI PECKAJU, IMATE CRVENE FLEKE? Hirurg Jocić upozorio na problem koji leti postaje MNOGO GORI

Naj žena Vesti 19.08.2021 12:50 0

O čestom letnjim problemima koji znato mogu da pogoršavaju simptome proširenih vena, pričao je kardio hirurg doktor Dario Jocić

NOGE VAS BOLE ILI PECKAJU, IMATE CRVENE FLEKE? Hirurg Jocić upozorio na problem koji leti postaje MNOGO GORI

Printscreen/Youtube

Doktor je u "Jutarnjem programu" govorio o proširenim venama i čestom problemu koje izaziva vrućina.

- Povećane temperature šire krvne sudove, i pojačavaju tegobe koje pacijenti imaju. To su bol, žarenje, pečenje, svrab, osećaj težine... Komplikuje se venska bolest, može doći i do upala, venskih ekcema odnosno crvenih fleka na nogama. To su tegobe koje se značajno pogoršavaju u letnjem periodu, i pacijenti mi često kažu kada dođu u ovo doba, da im je leti najgore - rekao dr Jocić.

Doktor je na pitanje da li smemo da se izlažemo Suncu ako imamo proširene vene rekao da često čuje ovo pitanje i da je svaka toplota potencijalni problem koji može da utiče na ovu tegobu. Potom je dodao da ima još stvari koje mogu da utiču na ovaj zdravstveni problem.

Ako govorimo o masažama, ako su preterano snažne masaže, pritisak je grub i jak, mogu napraviti problem. Ako pacijent ima proširene vene i onda tome dodamo povredu, grublju masažu ili pretopli vosak, može se iskomplikovati. Treba samo biti malo nežniji, ne treba da idete ni na kakav tretman koji ostavlja modrice na koži - istakao je doktor.

Jedino pravo rešenje za proširene vene je operacija, izjavio je dr Jocić jednom prilikom. 

 

Komentari (0)
Loading