Više istraživanja potvrdilo je da je doručak zaista važan obrok. Ljudi koji su navikli da jedu ujutru češće su u odličnoj fizičkoj formi, njihov mozak ujutru bolje radi, što znači da su produktivniji i zadovoljniji svojim odrazom u ogledalu.
Doručak blagotvorno utiče na izgled, dobrobit, performanse i opšte zdravlje osobe.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Ovo su tri najbolje namirnice za doručak, piše Telegraph.
1. Jaja
Prednosti jaja proizlaze iz njihovog bogatog sastava – sadrže kolin, lecitin, masne kiseline i puno proteina. Postoji mnogo načina za pripremu jaja, tako da svako može pronaći onaj koji mu najviše odgovara.

Shutterstock
Najvažnije je ne zaboraviti da jaja za doručak treba kombinovati sa složenim ugljenim hidratima i vlaknima – na primer, s kuvanim žitaricama, orašastim plodovima ili avokadom.
2. Avokado
Zahvaljujući zdravim mastima i vitaminu E, avokado je odličan izbor za doručak.
Takođe sadrži antioksidanse i kalijum.

Shutterstock
Pola avokada više je nego dovoljno za jedan obrok.
3. Proso
Kaša od prosa izuzetno je ukusna, iako mnogi ovu žitaricu potcenjuju ili je brkaju sa pšenicom.

Shutterstock
Proso je bogat mikronutrijentima koji su važni za naše telo, a sadrži i puno vlakana.
Video: