Odrastanje u očima javnosti BOLNO iskustvo: Bili Ajliš na METI kritika zbog jedne svoje izjave

K.Ć. Vesti 08.12.2022 11:20 0

Bili Ajliš izazvala je dosta diskusija svojom izjavom u intervjuu za Bi-Bi-Si

Bili Ajliš

Shutterstock

"Najjače se osećam muževno“, priznala je pevačica. Mnogim fanovima se to nije dopalo. "Koja besmislica!" komentarišu slušaoci.

100 žena je BBC-jeva lista koja svake godine prepoznaje izuzetne, inspirativne žene. Među njima je bila Prva dama Ukrajine Olena Zelenska.

Ipak, na listi nije nedostajalo poznatih ličnosti. Bi-Bi-Si je izdvojio višestruku dobitnicu Gremi nagrade, najmlađu hedlajnerku Glastonberi festivala i oskarovku Bili Ajliš .

Prema rečima organizatora, umetnica menja stvarnost zahvaljujući svojoj muzici, u kojoj se dotiče tako važnih tema kao što su suprotstavljanje nasilju ili klimatskim promenama. Umetnica je takođe javno govorila o zabrani abortusa u Sjedinjenim Državama, mentalnom zdravlju, takođe na osnovu sopstvenih iskustava.

Međutim, upravo je izjava o rodu izazvala najveću diskusiju oko umetnice. „Osećam se muževno“ , rekla je za Bi-Bi-Si. Ovo nije naišlo na dobar prijem kod mnogih njenih fanova.

Bili

Shutterstock

 

Bili Ajliš o ženstvenosti. „Radije bih se osećao više muško nego ženstveno“

„Mogu da nađem snagu i u ženstvenosti“, objašnjava Bili i dodaje da mora da uravnoteži „muškost“ i „ženstvenost“. Ona objašnjava da se njen osećaj "muškosti" sastoji u načinu na koji hoda, ponaša se, oblači, izrazima lica i dodacima. „Samo više volim da se osećam muževnije nego ženstveno, tako se osećam bolje.

Idol tinejdžera godinama je osećala pritisak da mora da izgleda „ženstveno“. Za Bi-Bi-Si je rekla da ne može i ne voli da bude ovakva na dnevnom nivou. Rekla je da je odrastanje u očima javnosti bolno iskustvo i da je teško odbraniti ono što joj je kao tinejdžerki rečeno.

Između ostalog, Bi-Bi-Si je pomenuo naslovnicu britanskog Vogue-a kada se Ajliš, kao 19-godišnjakinja, predstavila u pripijenoj satenskoj haljini sa korzetom. Fotografije su izazvale ekstremne reakcije javnosti. Neki ljudi su smatrali da je Bili konačno pronašla svoju ženstvenost. Danas ona uspeva da postigne balans u ovoj oblasti.

 

Komentari (0)
Loading