Od zvezde kultne SERIJE do predatora: Osvojio je naša SRCA, a onda je optužen za GNUSAN ZLOČIN

Vesti 04.08.2022 11:15 0

Postao je poznat zahvaljujući ulozi u čuvenim "Prijateljima", a zatim postao zvezda tinejdžerske serije optužene za silovanje

Od zvezde kultne SERIJE do predatora: Osvojio je naša SRCA, a onda je optužen za GNUSAN ZLOČIN

Profimedia

Mnogi se pitaju gde je  Kol Sprous danas i koja je prava istina o njegovom karakteru?

Na današnji dan, pre 30 godina, rođen je Kol Sprous, holivudski glumac mnogima poznat kao preslatki plavokosi dečak iz kultne serije "Prijatelji", u kojoj je igrao Rosovog sina. Ovaj nekada omiljeni klinac ima i starijeg brata blizanca, ali on nikada nije pokazao sklonost ka glumi. 

Njegova porodica je tokom Kolovog ranog detinjstva živela u Italiji, pa je i sam glumac tamo rođen, ali se sa dve godine sa roditeljima vratio u SAD i tako odrastao na Long Ajlendu. Sladak izraz lica, raspuštena kosa i ljupka priroda naveli su Kolovu baku da predloži njegovoj majci da Kol postane model za bebe kada je imao samo 8 meseci. Tako je dečak počeo da se pojavljuje u reklamama od prve godine života, a kada je krenuo u osnovnu školu već je bio velika dečija zvezda.

Od zvezde kultne SERIJE do predatora: Osvojio je naša SRCA, a onda je optužen za GNUSAN ZLOČIN

Profimedia

 

Posle niza manjih uloga u sitkomima i filmovima, Kolu se velika prilika ukazala 2001. godine kada je postao Ben, Rosov sin iz „Prijatelja” i tako preko noći stekao globalno priznanje. Posle uspeha te legendarne humoristične serije, Kol je, kao i mnoge mlade tinejdžerske zvezde pre njega, počeo da radi na projektima Diznijevog kanala, gde je dobio sopstvenu emisiju "The Suite Life of Zack & Cody". Zanimljivo je da je to bila i jedina uloga u kojoj je glumio i njegov brat blizanac, a kasnije je Kol nastavio sam svoju glumačku karijeru. Ali Diynijeve emisije nisu ono po čemu pamtimo ovog glumca lepog lica. Većina današnjih gledalaca ga poznaje iz hit serije Riverdale.  Ova serija je Kola pretvorila u ogromnu zvezdu među tinejdžerskom publikom, a kasnije i u junaka filmskih romantičnih drama, poput bioskopskog hita "Five Feet Apart".

I dok su devojčice bile opčinjene glumcem slatkog lica,o njemu su počele da kruže mračne priče.
Naime 30-godišnji Kol optužen je za seksualno zlostavljanje. Anonimna objava na Twitteru pokrenula je lavinu, a osim njega  optužen je i njegov brat blizanac da su grupno silovali devojku u studentskoj sobi u kampusu Univerziteta u Njujorku 2013. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cole Sprouse (@colesprouse)

„Kada smo došli u njegovu sobu, postao je agresivan i bacio me na krevet. Gurnula sam ga, ali sam već pila alkohol i bio je veći od mene", rekla je žena koja se predstavila kao Viktorija. Tvrdi da je počeo da joj dira grudi i otkopčava pantalone, iako mu je rekla da prestane. „Nakon što je završio sa mnom, rekao mi je da odem“, napisala je. Sprouse je odmah odbio da se izjasni krivim za takve optužbe i do danas tvrdi da je nevin i da se radi o ozbiljnoj kleveti i nečijoj opakoj želji da mu uništi karijeru i život.

Zanimljivo, Kol nije jedini glumac serije "Riverdale" koji je optužen za silovanje. Još dve zvijezde te serije optužene su na isti način, putem Twittera, da su seksualno napastvovali ljude. Naravno, pokrenula se istraga, ali ni[ta nije otkriveno.

'Moji kolege i ja smo lažno optuženi za seksualne napade putem anonimnog profila na Twitteru. Shvatam to jako ozbiljno i radiću s pravnim timom na tome da sve rešim. Lažne optužbe prave ogromnu štetu žrtvama seksualnog zlostavljanja.Dalje, nikad ne bih nikog ućutkao. Podstičem ljude da sami prouče ovakve glasine", naglasio je Kol tada.


Ispostavilo se da su anonimne optužbe bile neosnovane, ali su glumcu neko vreme donele titulu opakog seksualnog predatora i ugrozile dalji razvoj njegove karijere. 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading