Majli Sajrus ukrala pesmu od čuvenog pevača: Hit koji smo pevali prošle godine nije original, da li nas je sve prevarila?

Vesti 18.09.2024 10:08 0

,,Himna samoljublja" Majli Sajrus je njena prva pesma koja je osvojila prvo mesto na top listama od pesme "Wrecking Ball" iz 2014. godine

Majli

Matt Winkelmeyer / Getty images / Profimedia

Majli Sajrus bi se uskoro mogla naći na sudu, zbog optužbi da je neovlašteno ,,eksploatisala" hit Bruna Marsa ,,When I Was Your Man" za pisanje svoje pesme ,,Flowers".

Kompanija Tempo Music Investments, koja tvrdi da ima vlasništvo nad jednim delom Marsove pesme, traži da sud zabrani Majli distribuciju i izvođenje jednog od najvećih hitova 2023. godine, koji joj je doneo Gremi nagradu.

U tužbi se takođe navode njeni koautori Gregori Hajn i Majkl Polak, kao i kompanije Sony Music Publishing, Apple, Target, Walmart koje su distribuirale pesmu, prenosi Guardian.

,,Svaki obožavalac pesme 'When I Was Your Man' Bruna Marsa zna da 'Flowers' Majli Sajrus nije samostalno došla do tog uspeha. 'Flowers' kopira brojne melodije, harmonije i liričke elemente pesme 'When I Was Your Man', uključujući i dizajn vrhunca melodije i redosled u refrenu, bas liniju koja je povezuje, određene taktove napeva, određene teatralne muzičke elemente, elemente teksta i specifičnu progresiju akorda", stoji se u tužbi, u kojoj se među potpisnicima ne navodi Bruno Mars.

 

 

Oni tvrde da ,,Flowers' ne bi postojala bez 'When I Was Your Man'", kao i to da su Sajrus, Hejn i Polak stvorili derivat pesme Bruna Marsa bez prethodne autorizacije.

 

 

,,Himna samoljublja" Majli Sajrus je njena prva pesma koja je osvojila prvo mesto na top listama od pesme "Wrecking Ball" iz 2014. godine, tako što se u 2023. čak 10 nedelja nalazila na prvom mestu zvanične liste singlova.

Tako se izjednačila sa legendarnom pesmom Vitni Hjuston ,,I Will Always Love You" i Rijaninim hitom ,,Umbrella". 

 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Koja je to najskuplja stvar koju imate u garderoberu? #žena #najzena #fypシ #fypシ゚viral #jelenakarleuša @karleusasuperstar ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading