Za pečenje krompira u mikrotalasnoj, koje traje samo desetak minuta, postoji jednostavan recept za savršen rezultat.
Mikrotalasna pečnica brzo omekšava krompir iznutra, dok je spolja mekši nego pri klasičnom pečenju u rerni. Da biste dobili hrskavu koricu, potrebno je samo da, nakon pečenja u mikrotalasnoj, krompir premažete maslinovim uljem, posolite i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200–220 °C na oko 10 minuta. To će rezultirati hrskavom koricom kao da je krompir pečen u rerni tokom celog procesa.
Vreme pečenja u mikrotalasnoj zavisi od snage uređaja i veličine krompira.
Za mikrotalasnu od 1000 W, srednje veliki krompir je gotov za 10 minuta, dok slabiji uređaji (800 W) zahtevaju oko 12-13 minuta.
Ako pečete više krompira, rasporedite ih ravnomerno u mikrotalasnoj i dodajte po minut vremena za svaki dodatni krompir.
Bonus video:
