Za pečenje krompira u mikrotalasnoj, koje traje samo desetak minuta, postoji jednostavan recept za savršen rezultat.
Mikrotalasna pečnica brzo omekšava krompir iznutra, dok je spolja mekši nego pri klasičnom pečenju u rerni. Da biste dobili hrskavu koricu, potrebno je samo da, nakon pečenja u mikrotalasnoj, krompir premažete maslinovim uljem, posolite i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200–220 °C na oko 10 minuta. To će rezultirati hrskavom koricom kao da je krompir pečen u rerni tokom celog procesa.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Vreme pečenja u mikrotalasnoj zavisi od snage uređaja i veličine krompira.
Za mikrotalasnu od 1000 W, srednje veliki krompir je gotov za 10 minuta, dok slabiji uređaji (800 W) zahtevaju oko 12-13 minuta.
Ako pečete više krompira, rasporedite ih ravnomerno u mikrotalasnoj i dodajte po minut vremena za svaki dodatni krompir.
Bonus video: