Najbolji poklon koji možete dati svojoj deci: Ne košta ništa, a deca će ga pamtiti dok su živa!

Vesti 27.12.2023 20:54 0

Čak i ako je trajalo samo pola sata, verujte da će deca to pamtiti...

dete

Shutterstock

Stalno mislimo da sa decom moramo da uradimo nešto veoma kvalitetno i kreativno, da moramo da osmislimo vreme koje ćemo provesti zajedno. Deca su postala naši projekti. Ključ u ovoj temi je da zaista provedete vreme sa decom i budete prisutni. Najviše što možemo dati deci je naše vreme!

Razmišljajući o ovoj temi, prvo na šta sam pomislio bile su sjajne kreativne ideje. Mogao sam da smislim bilo šta da provedem kvalitetno vreme sa decom. Internet je pun ideja šta raditi sa decom, o tome je napisano mnogo knjiga. Saveti stižu sa svih strana i nije problem pronaći nešto zanimljivo što bi nam odgovaralo.

Veći problem od toga su svi ovi saveti koji nas stalno teraju da mislimo da sa decom moramo da uradimo nešto veoma kvalitetno i kreativno, da moramo da osmislimo vreme koje ćemo provoditi zajedno. Deca su postala naši projekti. Ključ u ovoj temi je da zaista provedete vreme sa decom i budete prisutni. Najviše što možemo dati deci je naše vreme!

"Romantično veče"

Pokušajte jedno veče da provedete "romantično veče". Isključite sve, ugasite televizor, ugasite mobilne telefone i jednostavno zapalite sveće po kući!

Zatim uzmite dete u krilo i pitajte šta bi ono želelo da radi. Šta god dete odgovori, ono i uradi! Nemojte razmišljati o tome šta bi trebalo da radite, koji vas poslovi čekaju, šta treba da kupite u prodavnici i svim ostalim stvarima koje nas svakodnevno opterećuju, već se isključite od svega i uživajte u svojoj deci, piše Miss7. To je najviše što im možete dati!

sveća

pixabay

 

Čak i ako je trajalo samo pola sata, verujte da će deca to pamtiti kao najlepše provedeno vreme i uvek će želeti da to ponove. Možete se dogovoriti da jednom nedeljno pravite zajedničku večeru ili ispečete tortu i to u mraku, samo uz upaljene sveće, „romantičnu večeru“ ili „Veče društvenih igara uz sveće“. Ili jednostavno „Veče pričanja“! A koliko često dozvoljavate deci da se „dosađuju“!

Podsetnik na lepe porodične trenutke samo kada dosadi, kada se ništa ne dešava, kada nema „onog ništa“, tek tada može nešto da se desi! Tada dete treba da upotrebi svoju snagu i svoju maštu da nešto stvori. Deca su po prirodi umetnici, stvaraoci kojima je samo potrebno neprekidno vreme i sigurno mesto gde mogu da budu slobodni. Deca nas uvek iznenade svojom maštom! Neka sami stvaraju, i neka osete našu podršku i smireno prisustvo, i to je najlepši poklon koji im možemo dati. 

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading