Ne gubite vreme na pogrešne: Najvažnije ljubavne lekcije koje žene kasno nauče, ne budite među njima

Vesti 19.09.2023 13:35 0

Kako ne biste gubile vreme na pogrešne muškarce i veze koje nemaju perspektivu, otkrivamo vam kakve oblike ponašanja ne treba da tolerišete, kao i šta vi treba odmah da prestanete da radite.

svađa

Shuterstock

Ovo su lekcije iz muško-ženskih odnosa koje žene kasno nauče.

1. Ne govori “da” ako misliš “ne”

U ljubavnim vezama često pravimo istu grešku – pretvaramo se. Zapamtite da kompromis nije rešenje ako se zbog njega osećate nesrećno. Nemojte pristajati na stvari koje vas čine nezadovoljnim, nemojte se pretvarati da ste srećni ako niste i nemojte govoriti “da” predlozima koje želite da odbijete. Budite svoji jer ćete jedino tako moći da budete srećni sa partnerom, a on će videti vašu pravu ličnost, a ne onu kreiranu posebno za njega, piše Sensa. Kada napokon kažete “ne” onome što vas čini nezadovoljnom, vaše prave želje i potrebe će početi da se ispunjavaju i bićete zadovoljni i srećni.

par

Shutterstock

 

2. Ne možete da ga promenite

Koliko god da volite muškarca sa kojim ste u vezi, nećete moći da ga promenite ako sam to ne želi. Bez njegove potrebe za promenom, nema te ljubavi (koliko god da je jaka) koja će ga naterati da se menja. Promene mogu biti uslovljene spoljnim faktorima, ali zapravo dolaze iznutra.

3. Ljubomora nije znak da vas voli

Mnoge žene ljubomoru i posesivnost doživljavaju kao potvrdu da je muškarcu stalo do njih. Mala doza ljubomore sasvim je normalna u vezi. Međutim, kada vas muškarac konstantno kontroliše, želi da zna svaki vaš korak i potez, brani vam komunikaciju s drugima – to je znak da njegova ljubomora nije bezazlena.

 

Komentari (0)
Loading