Luku je rodila u 56. godini: Doktori su je gledali u čudu, žene su je napadale i osporavale njenu odluku

Vesti 07.04.2023 19:54 0

56-godišnja mama je mislila da se doktori šale kada su joj rekli da uradi test na trudnoću.

Luku je rodila u 56. godini: Doktori su je gledali u čudu, žene su je napadale i osporavale njenu odluku

Printscreen/Instagram

Ali ispostavilo se da je Claudija Raja zatrudnela u 55. godini prirodnim začećem, uprkos svojim godinama.

Majka troje dece je ranije ovog meseca poželela dobrodošlicu dečaku po imenu Luka i rekla da on „već traži svoj prostor“ u svetu. Rodila je svoje prvo dvoje dece pre više od 20 godina i bila je zapanjena predlogom doktora da uradi test na trudnoću. Klaudija se prisetila: „Kada mi je doktor tražio beta, test krvi za trudnoću, rekla sam: "Dušo, stvarno si blesav. Odakle ti ta ideja? Imam 55 godina."„Ipak, otišla sam u apoteku, kupila test, nisam mogla da izdržim.

Test je potvrdio trudnoću, ali Klaudija još uvek nije mogla da veruje. Imala je 55 godina i mislila je da to nije moguće.

Brazilska glumica – koja je poznata u svojoj rodnoj zemlji – udata je za kolegu Jarbasa Homema de Mela i ovo je njihovo prvo zajedničko dete. Luka je bezbedno ušao u svet, težak šest i po kilograma 11. februara. Ostala njena deca Enco Celulari (25) i Sofija Raja (20) su iz prethodnog braka. Klaudija je zamrznula jajne ćelije u 48, ali su joj lekari rekli da je menopauza započela sa 50 i da nema nade da će imati još jednu bebu. Godine 2021., ona i Jarbas su odlučili da pokušaju da dobiju bebu putem vantelesne oplodnje, ali nisu se formirali embrioni i prihvatili su „da to nije trebalo da bude njihova sudbina“.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Claudia Raia (@claudiaraia)

 


Međutim, doktor joj je kasnije rekao da je ponovo počela ovulacija i da bi trebalo da vodi računa „da ne zatrudni“ uprkos godinama. Izuzetno je retko da žene starije od 50 godina zatrudne prirodnim putem, a kada je trudna starija žena od 35 godina, to se već smatra se gerijatrijskom trudnoćom. Prema NHS, i majke i bebe suočavaju se sa povećanim rizikom od komplikacija povezanih sa trudnoćom i zdravstvenih problema kako žene stare. To je zbog starenja reproduktivnog sistema i povećane verovatnoće opštih zdravstvenih problema koji dolaze sa godinama, poput visokog krvnog pritiska. Starije mame takođe mogu da budu suočene sa mnogobrojnim rizicima u porođajnoj sali, kao što su produženi porođaj, potreba za potpomognutim porođajem, carski rez ili mrtvorođena deca.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Claudia Raia (@claudiaraia)

 


Međutim, trudnoća starijih žena od 50 godina postala je češća poslednjih godina zbog napretka u tehnologiji potpomognute oplodnje. Klaudija je svoju trudnoću objavila na Instagramu u septembru prošle godine. Podelila je snimak na kojem ona i njen suprug Jarbas plešu step pre nego što su pokazali pozitivan test na trudnoću.

 

 

Natpis je glasio: „Naš san da budemo roditelji nije ništa novo! „ Ja i [Jarbas Homem de Mello] smo trudni!" Klaudija je navodno molila žene  imaju više empatije tokom TV intervjua u Brazilu kada je razgovarala o nekim reakcijama koje je dobila. Samo nekoliko meseci kasnije, otvorila je aplikaciju za deljenje fotografija da otkrije uzbudljive vesti Lukinom rođenju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Claudia Raia (@claudiaraia)

 


Ona je napisala: "Luca je stigao u subotu uveče da nas osvetli! Stigao je ovde 11. februara i već je preuzeo svoj prostor. „Svet je od tada dobio novu boju za našu porodicu. „Preplavljeni smo srećom i ljubavlju! Dobro došao, Luka!"

 

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading