Savršena frizura za more: Evo kako da napravite „balon“ pletenicu, treba vam samo 3 minuta!

Vesti 23.07.2024 16:01 0

Kada želite da skupite kosu da vam ne bi bilo vruće, napravite ovu frizuru koja je jednostavna, a elegantna.

žena

Shutterstock

Kada je vruće ili ste na letovanju, najlakše je da kosu podignete u punđu ili da vežete rep. Ali, za samo nekoliko minuta možete dobiti elegantnu frizuru. Napravite „balon“ (eng. bubble) pletenicu.

Idealna frizura za more

Kada su u pitanju letnje frizure, glavni je prioritet pronaći praktičnu, a da lepo izgleda i da može izdržati vrućinu. Ove sezone „balon“ ili „babl“ pletenice postale su glavni izbor svih dama koje žele da brzo dobiju frizuru. Ove razigrane pletenice idealne su za more, kada želite lepo da izgledate, ali ne i da se fenirate. Praktične su, lepo izgledaju, a mogu da se nose i na plaži i za večernji izlazak.

pletenica

Printscreen/TikTok

 

Ovih dana se stalno može videti na društvenim mrežama, a nose je i poznate dame, poput Sidni Svini, Điđi i Bela Hadid, Olivija Rodrigo. Možda vam na prvi pogled deluje da ih je teško napraviti, ali „babl“ pletenice možete za nekoliko minuta sami da napravite kod kuće. Poznata frizerka Sintija Alvarez ih opisuje kao "jedan ili više repova koji su vezani gumicama za kosu kontinuirano niz konjski rep, s otprilike centimetar ili dva razmaka između njih."

 

 

Kako se pravi „babl“ pletenica?

Vežite kosu u visoki konjski rep ako želite više sportski izgled ili srednji rep ako želite ležeran izgled, a niski rep će dati elegantniji izgled. Uzmite drugu gumicu za kosu i zavežite je nekoliko centimetara niže u konjski rep. Prstima povucite prostor između prve i druge gumice za kosu kako biste je olabavili i dobili oblik balončića (tako je pletenica i dobila naziv). Nastavite da ponavljate ovaj korak na svakih 2-3 centimetara niz konjski rep dok ne dođete do kraja. Ostavite deo na kraju da bude labav kako bi pletenica izgledala moderno. I eto, dobili ste „balon“ pletenicu.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading