Karmin treba da izdrži prilično mnogo izazova. Od šoljice kafe ujutru, preko ručanja i osvežavajućih pića i zalogaja koje gricnemo u međuvremenu. Mislite da je nemoguće? Nije, uz prave trikove. Sledite ove savete za nanošenje karmina:
Dobra priprema
Odstranite mrtve ćelije kože sa usana i dobro ih nahranite balsamom. Četkicom za zube kružnim pokretima izmasirajte usne - ovo će podstaći cirkulaciju. Naime, ruž neće ostati postojan na suvoj i gruboj koži. Pre nanošenja karmina obrišite usne kako biste skinuli masnoću koja može uzrokovati brzo skidanje karmina.
Prajmer za usne
Profesionalni šminkeri pre nanošenja ruža koriste prajmer za usne. Osim što će prajmer usnama pružiti dodatnu hidrataciju, učiniće da budu glatke i produžiće vek trajanja samog ruža.
Upotrebite četkicu
Umesto da ruž direktno namažete na usne, upotrebite četkicu. Tako ćete bolje i ravnomernije naneti boju, a to će pomoći da ruž na usnama izgleda lepše - ali da duže stoji. Ovo je posebno dobar potez ako koristite tamnije boje.
Olovka za usne
Tajna dugotrajne šminke na usnama leži i u korišćenju olovke za usne u boji ruža ili u „nude“ nijansi (boja kože). Oivičite usne pre nanošenja karmina jer ćete time izbeći stvaranje mrlja od ruža po licu i razlivanje. Umesto olovke možete upotrebiti i korektor - držaće karmin na mestu.
Više slojeva
Retko koji ruž može izdržati ceo dan ako ga nanesete u samo jednom sloju. Nanesite ga u 2 ili 3 sloja, a između svakog od njih upotrebite kozmetičku maramicu i nežno tapkajte po usnama. Zatim otvorite usta i prislonite maramicu na usne kako bi otklonila višak koji bi se mogao preslikati na zube. Ako koristite tamniju nijansu ruža možete nakon prvog sloja na usne naneti malo pudera u prahu i zatim staviti drugi sloj - za ekstra dugu postojanost.