Ove namirnice morate izbaciti iz ishrane kako biste se rešili CELULITA: Ruska doktorka otkrila pravo rešenje

K.Ć. Vesti 08.08.2022 22:10 0

Celulit je jako česta pojava kod žena. Ne mora imati nikakve veze sa kilažom

Ove namirnice morate izbaciti iz ishrane kako biste se rešili CELULITA: Ruska doktorka otkrila pravo rešenje

Shutterstock

Često, veoma mršave žene imaju celulit. Nastaje kao posledica prekomernog uvećavanja volumena ćelija masnog tkiva, smeštenih između mišića i kože.

"Pojava celulita na telu povezan je sa "lošim" metaboličkim procesima u potkožnom masnom tkivu", rekla je specijalista opšte prakse iz Rusije dr Marija Černjajeva i dodala:

"Celulit je bolest potkožnog masnog tkiva koja se uglavnom formira u predelu butina kod žena. Nije štetan po zdravlje, već se smatra estetskim nedostatkom".

Doktorka je naglasila da postoje razni tretmani, ali jedini način da se zauvek oslobodite celulita je integrisani pristup, koji podrazumeva korigovanje ishrane.

"U ishrani morate da smanjite unos jednostavnih ugljenih hidrata, šećera - namirnica koje doprinose gojenju i neravnomernoj raspodeli potkožnih masti. U nekim slučajevima je potrebno da smanjite mlečne proizvode jer sadrže laktozu, mlečni šećer koji sam po sebi doprinosi oticanju i stvaranju naslaga masnoća. Mlečne proizvode je bolje da jedete u prvoj polovini dana, jer ako na primer pijete kefir noću, ujutru ćete se probuditi otečeni, sa kesama ispod očiju, a celulita na nogama će biti izraženiji", kaže ona i dodaje:

"Korisne, odnosno nezasićene masti treba da uvrstite u ishranu, a štetnu masnu i brzu hranu – uzimajte vrlo ograničeno. Obavezno pijte vodu tokom celog dana, 30 mililitara po kilogramu tela, odnosno u proseku jedan i po do dva litra dnevno".

Doktorka je objasnila da je kretanje veoma bitno. Ne treba da sedite u jednom mestu, jer to može doprineti povećanju izgleda narandžine kore. 

"Važno je da se krećemo tokom dana. Na kraju svakog sata malo bržeg hoda, poželjno je da se još krećete 5-10 minuta, pa ona sedite. Kada sedimo na jednom mestu, limfna drenaža je lošija, krv slabije cirkuliše kroz naše telo, a ovo je način da je 'pokrenemo'", završila je doktorka.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading