Doktori otkrivaju: Ovi fizički simptomi se javljaju nekoliko dana pred smrt i predskazuju da se bliži kraj

Vesti 08.09.2024 15:55 0

Lekari kažu da osobe koje umiru daju jasne znakove da se približava kraj.

žena

Shutterstock

Smatra se da simptomi u završnoj fazi života mogu trajati satima ili čak danima kada je osoba u terminalnoj fazi. Neke od ključnih promena koje se događaju kada telo počinje da otkazuje su i nepravilan ritam disanja i halucinacije.

Stalna pospanost

Stručnjaci tvrde da osobe koje prolaze kroz poslednje dane života obično pokazuju niži nivo energije nego inače. Često provode više vremena spavajući i češće padaju u nesvest. Pospana osoba može izgubiti interes za aktivnosti u kojima je pre uživala, piše „Lad Bible“. Takođe, možda im je potrebna pomoć pri odlasku u toalet i tuširanju.

Gubitak apetita

Verovatno u poslednjim danima života organi za varenje i bubrezi počnu da otkazuju, što otežava unos hrane i pića. Neke osobe mogu biti previše pospane ili slabe da bi gutale, pa je uobičajeno da su im hrana i piće sporedna stvar.

žena

Shutterstock

 

Promene u ritmu disanja

Osobe koje ulaze u poslednje sate svog života imaju promenu uobičajenog ritma disanja. Javlja se disanje gde se smenjuju razdoblja plitkog disanja s razdobljima dubljeg, bržeg disanja. Prema stručnjacima, ova vrsta dubokog, brzog disanja može biti praćena kratkom pauzom pre nego što disanje ponovno počne. Disanje takođe može postati bučnije ili zvučati kao krkljanje zbog nakupljanja sluzi.

Zbunjenost i halucinacije

Razni lekovi na kraju života mogu uzrokovati hemijsku neravnotežu u mozgu, što ponekad dovodi do zbunjenosti ili halucinacija. Ovi neuobičajeni trenuci mogu biti uznemirujući za porodicu. Lekari mogu isključiti ili lečiti bilo kakve uzroke, poput bola, problema s disanjem ili infekcije, ili smiriti osobu koja umire. Međutim, ako se ne može identifikovati uzrok, postoje lekovi koji mogu ublažiti uznemirenost.

Hladne ruke i stopala

Smanjena cirkulacija može dovesti do toga da stopala i ruke osobe postanu hladne, što je normalan deo procesa umiranja. Osobe svetlijeg tena može imati blago plavu nijansu. Povremeno, ruke ili drugi delovi tela osobe mogu malo da oteknu.

Bonus video:

 

@najzena.rs Pre porođaja je pojela đevrek i zamalo da joj oduzmu bebu! #najzena #zena #fypシ #foryoupage #srbija #fypシ゚viral #fy ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading