Riba se prži bez brašna u restoranu: Dodaju 1 sastojak koji stvara hrskavu koricu, a sprečava upijanje ulja

Vesti 13.04.2025 14:29 0

U vreme posta se često riba priprema riba. Uz ovaj način prženja biće mnogo ukusnija.

riba

Shutterstock

Riba se često jede u vreme posta. I dok većina domaćica koristi brašno da u njega uvaljaju ribu pre prženja, profesionalni kuvari znaju bolji trik – onaj koji daje ribi savršenu hrskavost, a bez viška masnoće.

Umesto brašna koriste drugi sastojak

Za razliku od brašna koje lako upija ulje, kukuruzni skrob formira lagani zaštitni sloj oko ribe koji sprečava prekomerno upijanje masnoće, a istovremeno stvara hrskavu zlatnu koricu. Upravo zato ga koriste mnogi kuvari u restoranima – jer riba ostaje sočna iznutra, a spolja savršeno pržena i bez masnoće.

Kako se pravilno prži riba

Da biste postigli efekat kao iz restorana, svaki komad ribe dobro uvaljajte u kukuruzni skrob, tako da je u potpunosti obložen. Zatim je pažljivo spustite u dobro zagrejano ulje i pržite dok ne dobije zlatno-smeđu boju i hrskavu koricu. Kada je gotova, izvadite ribu i stavite je na papirni ubrus kako bi se upio višak ulja.

Komentari (0)
Loading