Prepolovila se! Lea je skinula 90 kilograma i podelila sa ženama 2 važna saveta za mršavljenje

Vesti 16.07.2024 16:42 0

Lea je fotograf i uspela je da smrša 90 kilograma, a sada je odlučila da otkrije kako je uspela u tome.

devojka

Printscreen/TikTok

Lea ima 35 godina, radi kao fotograf i živi u američkoj državi Arizona. Celog života se borila sa kilogramima i za to vreme je shvatila koliko su fizičko, mentalno i emocionalno zdravlje povezani. "Mislila sam: Zašto bih se odrekla ovog lakog, udobnog života, kakve veze ima što sam debela? Ali to je bilo daleko od istine", rekla je Lea koja o svom procesu mršavljenja i iskustvima priča u videima koje objavljuje na svom TikTok profilu.

Smršala je više od 90 kilograma

Za razliku od mnogih ljudi koji drže razne dijete, Lea nije bila na striktnom režimu ishrane pre nego što je naučila kako da smrša na zdrav način. Međutim, isprobala je nekoliko programa, ali su joj se kilogrami vratili. Na kraju je uspela da smrša neverovatnih 90,7 kilograma za dve godine, pošto je počela više da se kreće i manje da jede brzu hranu, a više hranljiva domaća jela. Zato je odlučila sa podeli dve najvažnije lekcije koje je naučila tokom tog procesa sa svim ljudima koji se bore s gojaznošću.

lea

Printscreen/TikTok

 

1. Mršavljenje joj je omogućilo da stekne nova iskustva

Lea je godinama sedela u kući, skoro nigde nije išla, naručivala je brzu hranu. Za nju je takav način života bio prihvatljiv, jer je jednostavan, pa nije želela ništa da menja. Kada je smršala, shvatila je da je u životu dosta toga propuštala, jer ju je debljina sputavala. Izbegavala je da ide na okupljanja prijatelja, da izlazi u kafiće i restorane, čak nije letela avionom jer sedišta u avionu nisu bila dovoljno velika.

devojka

Printscreen/TikTok

 

"Život mi je sada mnogo lepši, ali to nije zato što sam bliže standardu lepote, već što radim više stvari koje su zaista važne: stičem nova iskustva, imam bogatije odnose s ljudima, prihvatam nove prilike u životu, imam više energije i snage, više sposobnosti, samopouzdanja, srećnija sam", otkrila je Lea i dodala da sada može da bira šta će raditi i kuda će ići, umesto da njena težina sve to ograničava.

 

@leahhopehealth It’s not just my eyes that were heavier then… all of me was. And I don’t just mean literally. The simplest things were an inconvenience to me. What was easy for others was a burden for me. My heart was heavy knowing I was missing out on so much life. My mind was heavy knowing I was the only one standing in my way. I was weighed down in every way and that weight held me back from so many experiences, relationships, dreams, goals, opportunities, peace, and freedom! It’s never too late to become the person you want to be. It’s never too late to work towards becoming a healthier version of yourself. It’s never too late to change your daily habits. It’s never too late to go after the life you dream of. It’s never too late to invest in yourself. You are worth the time. You are worth the effort. You are worth the energy. You’re worth it all! 💜 #weightlosstransformation #weightlossprogress #naturalweightloss #healthjourney ♬ Girl in the Mirror - Megan Moroney

 

2. Mentalno i telesno zdravlje su međusobno povezani

"Dugo sam zanemarivala svoje telesno zdravlje i sama sebe opravdavala time da to nije ništa strašno jer sam bar brinula o mentalnom i emocionalnom zdravlju. Ali tek kad sam počela da se trudim da postanem i fizički zdrava, shvatila sam kako se različite oblasti života međusobno nadopunjuju", kaže Lea. Ova mlada žena je shvatila tokom procesa mršavljenja i promene navika da je razvijanjem zdravijeg načina života takođe poboljšala svoje mentalno i emocionalno zdravlje. Sada je zadovoljna mlada žena, puna samopouzdanja i planova.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading