Majka prodala rođenu decu za 200 dinara: Vlasnici ih mučili i vređali, proživljavali su pakao, a jedna slika i dalje šokira!

Vesti 22.02.2024 15:18 0

Često su bili vezivani lancima u štali i primoravani da rade u polju satima...

dete

Shutterstock

Davne 1948. godine u Čikagu je osvanuo šokantan oglas- ,,Četvoro dece na prodaju. Raspitajte se unutra.".

Uz oglas priložena je i slika dece pored koje je stajao znak. Deca su sedela na stepenicama pored kuće, a iza njih je stajala žena sa jednom rukom na licu, delujući kao da oplakuje decu stavljenu na prodaju. 

Drastičan korak

Fotografija nije bila nameštena. Bila je stvarna i deca su zaista bila na prodaju. Njihovi roditelji, Rej (40) i Lusil Šalafu (24) su oboje bili nezaposleni i živeli u siromaštvu. Spremali su se da budu isterani iz svoje kuće jer nisu plaćali kiriju. 

Do 1950. godine porodica se potpuno raspala. Rej je otišao, a Lusil je živela sa muškarcem koji nije hteo da ima posla sa njenom decom. 

Gde su deca?

Sudbine ove dece bile su daleko od harmonične, ali su ipak uspeli da pronađu svoje mesto ispod sunca. Njihove ćerke Lana i Sju Elen bile su usvojene, dok su ćerka Rejen i sin Milton bili prodati za 2 dolara (oko 200 dinara). 

Njihov sin Dejvid koji je još uvek bio u majčinom stomaku u to vreme je kasnije takođe usvojen od strane Harija i Luele Mekdanijel koji su živeli u indijani. Pružili su mu topao dom pun ljubavi gde je odrastao sa dvojicom starije braće koji su takođe bili usvojeni. 

Dejvid se isticao odličnim uspehom u školi i u sportu. Pohvaljen je po završetku srednje škole i dobio plaćenu školarinu na državnom univerzitetu Purdue u Indijani gde je učio inžinjerstvo. Kasnije se pridružio IBM-u kao kompjuterski programer i radio za njih 35 godina. Oženio se i imao je troje dece.

 

 

Zadržao je kontakt sa delom svoje biološke braće i sestara, posebno sa Miltonom i Rejenom koji su živeli blizu njega. Pomogao im je da se nose sa traumatičnom prošlošću i podržao ih finansijski i emotivno. 

Dejvid je preminuo od raka 2014. godine. Imao je 65. godina.

Porodica ga je zapamtila kao dragog, velikodušnog i skromnog čoveka koji je prevazišao svoje teške početke i ostvario svoje snove.   

Surova prošlost

Rejen Mils i njen brat Milton prodati su porodici Zoteman 27. avgusta 1950. Njihova imena su promenjena u Beverli i Kenet. Iako je situacija njihove rođene majke bila teška, njihov novi dom nije bio mnogo bolji.

Često su bili vezivani lancima u štali i primoravani da rade u polju satima. Milton se seća da ga je njegov novi otac nazvao „robom“, oznaka koju je tada prihvatio jer nije razumeo šta to znači.

 

 

Rejen je otišla od kuće sa 17 godina, ubrzo nakon što je prošla kroz brutalno traumatičnu situaciju. Kao mlada tinejdžerka, kidnapovana je i silovana, što je rezultiralo trudnoćom. Poslata je u dom za trudne devojčice, a njenu bebu dali na usvajanje kada se vratila.

Kako je Milton odrastao, na batine, gladovanje i druga zlostavljanja reagovao je žestokim besom. Sudija ga je smatrao opasnim za društvo, zbog čega je proveo nekoliko godina u duševnoj bolnici nakon što je bio primoran da bira između te ustanove i popravnog doma.

,,Nikad se nije izvinila"

Braća i sestre nisu znali šta se dogodilo sa Lanom i Sju Elen, ali su godinama kasnije uspeli da se ponovo povežu sa njima putem društvenih medija. Lana je umrla 1998. od raka, ali Sju Elen Šalifo je još uvek bila živa.

Sju Elen je odrasla nedaleko od svog prvobitnog doma, odrastala je u čikaškom naselju East Side. Njeno mišljenje o svojoj biološkoj majci: „Mora da da gori u paklu“.

Žena na fotografiji se ponovo udala nakon što je prodala/poklonila petoro dece i dobila još četiri ćerke. Kada su njena druga deca na kraju došla da je vide, rekla je da joj u potpunosti nedostaje ljubav prema svojoj otuđenoj deci ili da žali što ih je napustila.

Dejvid Mekdanijel je branio majčinu hladnoću kao dokaz drugačijeg, teškog sveta. „Čim me je mama videla, rekla je: „Izgledaš baš kao tvoj otac“, rekao je Mekdanijel.

„Nikada se nije izvinila. Tada je to bio opstanak. Ko smo mi da sudimo? Svi smo mi ljudska bića. Svi mi pravimo greške. Razmišljala je o deci. Nije želela da umru”.

Milton je imao drugačiji pogled na situaciju: „Moja rođena majka, me nikada nije volela. Nije se izvinila što me je prodala. Toliko me je mrzela da joj nije bilo stalo”.

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading