Nadimanje stomaka nije uvek BEZOPASNO: Devojka je pomislila da je običan STOMAČNI VIRUS, a završila je na HEMIOTERAPIJI

Vesti 31.01.2023 10:34 0

U Srbiji svake godine od ove bolesti oboli oko 800 žena

operacija

Shutterstock

 

Svi smo nekada patili od bolova u stomaku i često nema razloga za brigu. Ali kada se simptomi ne zaustavljaju mesecima, onda to može prerasti u zdravstveni problem koji je i zadesio ovu devojku. Kloi Eteridž počela je da se loše oseća 2021. godine u decembru. Ona je ignorisala bol u stomaku i poteškoće sa jelom, sve dok to nije prešlo svaku granicu, prenosi Sun.

- U aprilu sam imala jake bolove u stomaku pa sam morala ići u hitnu pomoć, pomislila sam da je običan stomačni virus i otkrila sam da imam tumore na jajnicima. Jedan je bio dug 18 cm, a drugi 11 cm. Između aprila i juna znali smo da nešto nije u redu sa mnom, ali nismo tačno znali koja je moja dijagnoza, što je trajalo tri meseca - priseća se ona i objašnjava da je odmah nakon toga spakovala kofer i otišla u bolnicu na hemioterapiju.

Od postavljanja dijagnoze imala je šest hemioterapija.

- Doktor je rekao da je to jedan od najagresivnijih oblika hemioterapije koji su mogli prepisati i dostupan je samo u dve bolnice u Velikoj Britaniji. Bilo je neverovatno teško. Moja hemioterapija je imala sedam različitih hemijskih komponenti. Nus pojave su bile užasne, imala sam mučninu, umor, gubitak sluha - još uvek ne mogu da čujem lepo - objasnila je.

Ona je 12. januara imala operaciju da pokušaju da uklone tumore. Kloi je istakla da je procedura prošla dobro i da se nada da će se oporaviti. Ujedno apeluje na žene da redovno idu kod ginekologa i da ne zanemaruju svoje simptome.

Rak je odgovoran za 4. 100 smrtnih slučajeva u Velikoj Britaniji svake godine, što je jednako broju od oko 11 svaki dan, navodi Istraživanje kancera UK. Svake godine ima oko 7495 slučajeva, a stopa preživljavanja od ove bolesti je 35 odsto, pokazuju podaci dobrotvorne organizacije, piše "Sun".

U Srbiji svake godine od ove bolesti oboli oko 800 žena.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading