Lekari su IGNORISALI njene simptome: Devojčica (4) se sudarala sa zidovima i žalila na GLAVOBOLJU, a onda zamalo umrla

Vesti 22.01.2023 10:20 0

Kada je četvorogodišnja Lejsi-Mej Spong počela da udara u zidove i da se žali na glavobolju, roditelji su je odmah odvezli u bolnicu

Lekari su IGNORISALI njene simptome: Devojčica (4) se sudarala sa zidovima i žalila na GLAVOBOLJU, a onda zamalo umrla

Shutterstock

Lekari su, međutim, ignorisali simptome devojčice i poslali ih kući. Nekoliko sati kasnije, mala Lejsi-Mej je doživela skoro smrt. Sada njeni roditelji apeluju: "Verujte svojoj deci kada kažu da im nije dobro!"

Te 2016. godine, četvorogodišnja Lejsi-Mej Spong požalila se roditeljima da ima glavobolju. Rob Spong (45) i Dona (41) su ranije primetili da je devojčica postala nespretna i da je često naletela na zidove. Zato su odlučili da ne rizikuju i odveli su je kod lekara koji je posle brzog pregleda rekao da je „njihovo dete u redu”.

Neutešni roditelji vratili su se kući sa ćerkom. Posle nekoliko sati, Lejsi-Mej je počela da vrišti od bolova i povraćala. Rob i Dona su je odmah odvezli u hitnu pomoć. Tamo se ispostavilo da devojčica ima tumor na mozgu.

Devojčica je zamalo umrla. Bili su sekundi u pitanju

Prema The Sunu, Lejsi-Mej je dijagnostikovan pilonidalni astrocitom. Odmah je odvedena u operacionu salu. Lekari su morali da smanje pritisak unutar lobanje, koji se brzo povećavao pojavom tečnosti u njoj. Tada su rekli da bez operacije devojčica ne bi preživela više od nekoliko sati.

Doktor je upozorio Roba i Donu da njihova ćerka možda nikada više neće videti ili hodati sama. Pa ipak, samo nekoliko meseci kasnije, devojčica je krenula u vrtić. Posle 17 nedelja na intenzivnoj nezi, Lejsi-Mej je povratila vid na jednom oku i ponovo je počela da hoda. Sada, šest godina kasnije, devojčica je imala tri kruga hemoterapije. Četvrta je počela u maju 2022. i trebalo bi da se završi u maju 2023. godine.

Njen otac upozorava druge roditelje da ne ignorišu simptome svoje dece.

"Vi najbolje poznajete svoje dete i znate kada nešto nije u redu. Bolje je da vas nazovu previše zaštitničkim nego da dozvolite da vaše dete pati", on apeluje.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading