Spremala se da krene na more, a onda se sve promenilo: Snježana (48) doživela je MOŽDANI UDAR, a zbog SUPRUGOVE reakcije sada je sve drugačije!

Najžena/Diva Vesti 29.10.2021 10:32 0

Fizički se uspešno oporavila, a za psihički oporavak kaže kako je mnogo teži - svedoči za medije

Spremala se da krene na more, a onda se sve promenilo: Snježana (48) doživela je MOŽDANI UDAR,  a zbog SUPRUGOVE reakcije sada je sve drugačije!

Printscreen/Youtube/Diva.hr

Snježana Link 48-godišnja je HR menadžerka koja je u septmebru prošle godine pretrpela moždani udar.

Fizički se uspešno oporavila, a za psihički oporavak kaže kako je mnogo teži.

U celom procesu pomažu joj porodica, prijatelji i kolege.

Snježana Link pretrpela je moždani udar s 48 godina. Početkom ove godine, povodom Dana crvenih haljina kojim se želi osvestiti javnost o specifičnostima moždanog udara kod žena, kao i skrenuti pažnju na pogubne posledice zanemarivanja simptoma te potrebu promene načina života, s svoju priču podelila je za Diva.hr

Pre moždanog udara, Snježana nije imala nikakvih simptoma, a iza nje je bilo stresan period, što privatno što poslovno. Inače, ispričala je tada kako se već godinama rekreativno bavi sportom, vozi bicikl, planinari, pazi što jede... Te večeri, kad se moždani udar dogodio, spremala se s prijateljicama na more i, kako sama kaže, bila je sasvim opuštena i ništa nije ukazivalo da bi se nešto loše moglo dogoditi.

Da nešto nije u redu, primetio je suprug, a zahvaljujući njegovoj brzoj reakciji, kao i intervenciji lekara koji su stigli za 10 minuta, Snježana se fizički uspešno oporavila.

- Nakon operacije, pomerilasam levu ruku i levu nogu. Svi su bili srećni, najsrećnija sam bila ja. Bila sam na Rebru i tačno se osetilo da svi dišu sa mnom. U bolnici sam bila dve nedelje, dobro sam se osećala i imala sam osećaj da je sve u redu. Međutim, na fotografijama koje gledam, vidim da je leva strana lica bila oduzeta, ali sam se dobro osećala - prisetila se.

Nakon dva meseca, išla je na planinarenje jer je to njena velika ljubav, a nakon tri meseca se vratila na posao.

Za psihički oporavak kaže da joj je bio puno teži od fizičkog:

- Znaš što si bio pre i znaš što si sada, svestan si svojih ograničenja. Drhti ti ruka, ne možeš brzo da pređeš preko ulice, pa te to pogodi.. Imam veliku podršku porodice, prijatelja i kolega pa je lakše.

 

- Može sve biti kao pre. Treba vremena, treba truda, ali verujem da će sve biti u redu - završila je Snježana.

Komentari (0)
Loading