Ovaj proizvod reklamiraju KAO IZUZETNO ZDRAV: On tvrdi da mu je UNIŠTIO JETRU!

Vesti 24.02.2022 17:20 0

Zeleni čaj reklamira se kao izuzetno zdrav

Ovaj proizvod reklamiraju KAO IZUZETNO ZDRAV: On tvrdi da mu je UNIŠTIO JETRU!

Shutterstock

Pojedina istraživanja pokazuju da blagotvorno može da utiče na stanje našeg organizma, da nas štiti od demencije i redukuje holesterol. 

Ipak, uzimanje suplemenata  zelenog čaja je sasvim druga priča.

Godine 2018., tada 50-godišnji Jim Mek Kant iz Prospera u Teksasu, naučio je ovo na teži način, a lekcija ga je umalo koštala života.

Radio je kao finansijski menadžer i u jednom trenutku je počeo da brine o svom zdravlju. Približavao se godinama u kojima je njegov otac umro, što je podstaklo njegovu odluku da počne ozbiljno posvetizdravstvenim problemima.

Tako je počeo da uzima suplemente zelenog čaja u kapsulama. Nakon 2 do 3 meseca konzumacije njegovo telo je počelo da reaguje. Dok su on i njegova supruga Ketlin pratili  njihovog najmlađeg sina na maturu, on je odjednom počeo da pokazuje znake da je nešto pošlo naopako.

Iznenada je promenio izgled, nakon čega je primljen u obližnju bolnicu, a doktori su posumnjali na neku vrstu oštećenja jetre. Njegov medicinski tim ga je ispitao o njegovom načinu života kako bi se isključili mogući toksini koji bi mogli toliko opteretiti njegovu jetru. Isključili su pušenje, alkohol i lekove na recept jer Mek Kant nije koristio ništa od toga. Nakon daljeg istraživanja otkrili su da je konzumirao suplemente,a rezultati su bili zastrašujući.

Bila mu je potrebna i to u najkraćem vremenskom roku. Srećom po njega, pronašli su podudaranje u roku od 24 sata i on je preživeo uspešnu transplantaciju jetre. Sada, četiri godine kasnije, on i dalje živi u senci te vanredne zdravstvene situacije. Sada živi sa bolešću bubrega, hroničnim bolom u stomaku i hroničnim umorom. Ipak, Mek Kant je zahvalan za svoj život i nada se da će drugi učiti iz njegovog iskustva. 
 

 

Komentari (0)
Loading