Izbacite ih momentalno: Stručnjaci otkrivaju kojih 8 proizvoda ne smeju da se nađu vašem kupatilu pred kraj leta, mogu biti opasni

Vesti 23.08.2024 13:43 0

Ako su te police pretrpane letnjim potrepštinama, to je znak da verovatno morate da se rešite nekih stvari.

Kupatilo

Shutterstock

Mrzimo što moramo da budemo nosioci loših vesti, ali leto je skoro gotovo. Dakle, ako tražite novi početak i organizovaniji dom ove jeseni, sada je pravo vreme da prionete na posao.

žena

Shutterstock

 

Zašto ne biste počeli sa organizacijom kupatila? Na kraju krajeva, ako su te police pretrpane letnjim potrepštinama, to je znak da verovatno morate da se rešite nekih stvari.

Evo osam stvari koje treba izbaciti iz kupatila.

Krema za sunčanje

Iako ste, nadamo se, potrošili dobar deo kreme za sunčanje do kraja leta, i dalje je važno da proverite sve delimično korišćene bočice. „Preporučujem da pregledate svoju kolekciju krema za sunčanje i bacite sve one koje su istekle, koje nisu sprečile opekotine od sunca ili one koje su izazvale alergijsku reakciju kože“, kaže Kris Hargrove, profesionalni organizator i osnivač kompanije ,,Organized by Kris".

Proizvodi za negu posle sunčanja

Koliko često ste dugo koristili aloe veru koja je bila ispod lavaboa u vašem kupatilu poslednjih pet godina? Proizvode posle sunčanja, kao i sve proizvode za negu kože, treba izbaciti ako im je istekao rok trajanja.

Istekli lekovi

Bilo da se radi o terapiji koji koristite samo povremeno ili o leku bez recepta kao što je sirup protiv kašlja, važno je da ga se rešite i izbacite sve što je isteklo. Imajte na umu da, iako lek sa istekom roka trajanja generalno nije opasan, često je manje efikasan.

Hidrogen peroksid

Možda nećete mnogo razmišljati o bočici hidrogen peroksida koja se nalazi ispod vašeg lavaboa, ali ona zapravo počinje da gubi svoju efikasnost u roku od jednog do šest meseci nakon otvaranja. Dakle, ako ga niste koristili od prošlog leta, verovatno je vreme da ga bacite.

Zalihe prve pomoći

Nemojte da čuvate istekle ili prazne zalihe prve pomoći. Ako već neko vreme niste zamenili svoj komplet, dobra je ideja da pokupite novi.

Istekli ili nepotrošeni kozmetički proizvodi

Ako vam je serum pre tri meseca izazvao osip, zašto se još uvek nalazi na vašoj radnoj površini u kupatilu? Recite zbogom onim proizvodima koji nisu ispunili vaša očekivanja. Ili ih izbacite ili ih prosledite prijatelju kome bi se mogli svideti. Proizvode kojima je istekao rok takođe treba ukloniti. 

Kozmetika za put

Bilo da se radi o onim minijaturima koje pokupite u prodavnici kozmetike ili onima iz hotela – većina nas ima kolekciju proizvoda za putovanje. Problem je što ih retko potrošimo, ili ih koristimo jednom, a onda samo stoje i kvare se. Proverite svoju kolekciju i bacite one koje znate da nećete koristiti. 

Stari peškiri i posteljina

Da li vaše krpe za pranje imaju rupe? Da li su ti peškiri izbledeli? Kejti Dils, predsednica brenda ,,The Cleaning Authority", kaže da je dobra ideja zameniti dotrajale peškire i posteljinu krajem leta. Osim toga, to je odličan izgovor za kupovinu novih kompleta, objašnjava Real Simple

 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading