Skuplja vam se led u zamrzivaču? Stavite jednu namirnicu unutra i rešićete problem do kraja leta!

Vesti 18.07.2024 20:48 0

Pronašli smo odlično rešenje za problem koji se leti javlja, posebno ako se zamrzivač stalno otvara.

zamrzivač

Shutterstock

Naslage leda u zamrzivaču nastaju zbog viška vlage, a problem je izražen posebno leti kada su temperature visoke. Otapanje nije mali posao, pa smo pronašli odlično rešenje za ovaj problem.

Dobro zatvarajte kese

Kako biste sprečili stvaranje debelog sloja leda u zamrzivaču, pazite da namirnice u kesama i kutijama koje stavljate u zamrzivač, budu dobro zatvorene i potpuno hladne, kako iz njih ne bi izlazila nikakva tečnost. Važno je da budu i suve. Obrišite kese i posude spolja, da ne budu vlažne kada ih stavite u zamrzivač.

zamrzivač

Shutterstock

 

Potrebno vam je ulje

Za sprečavanje stvaranja leda na zidovima zamrzivača, prvo treba da ga očistite. Odmrznite ga tako što ćete ga isključiti iz struje i izvaditi sve iz njega. Fenom otopite led, to je najbrža varijanta. Obrišite unutra sve police i zidove zamrzivača, da sve bude suvo, pa premažite uljem koje ste sipali na suvu i čistu truleks krpu. Ulje će otežati stvaranje leda, pa ćete biti mirni najmanje do kraja leta.

Bonus video:

 

@najzena.rs Da li biste radije u šumi sreli medveda ili nepoznatog muškarca? #najzena #zena #foryou #fyp #viralvideo #fypシ゚ #viraltiktok ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading