Naslage leda u zamrzivaču nastaju zbog viška vlage, a problem je izražen posebno leti kada su temperature visoke. Otapanje nije mali posao, pa smo pronašli odlično rešenje za ovaj problem.
Dobro zatvarajte kese
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Kako biste sprečili stvaranje debelog sloja leda u zamrzivaču, pazite da namirnice u kesama i kutijama koje stavljate u zamrzivač, budu dobro zatvorene i potpuno hladne, kako iz njih ne bi izlazila nikakva tečnost. Važno je da budu i suve. Obrišite kese i posude spolja, da ne budu vlažne kada ih stavite u zamrzivač.

Shutterstock
Potrebno vam je ulje
Za sprečavanje stvaranja leda na zidovima zamrzivača, prvo treba da ga očistite. Odmrznite ga tako što ćete ga isključiti iz struje i izvaditi sve iz njega. Fenom otopite led, to je najbrža varijanta. Obrišite unutra sve police i zidove zamrzivača, da sve bude suvo, pa premažite uljem koje ste sipali na suvu i čistu truleks krpu. Ulje će otežati stvaranje leda, pa ćete biti mirni najmanje do kraja leta.
Bonus video: