Uklanjaju toksičnu energiju: Feng Šui nalaže da ove biljke donose blagostanje i novac, morate ih imati u svom domu

Vesti 22.06.2024 21:09 0

Čak i oni koji žive u malim gradskim stanovima mogu da uživaju u blagodetima prirode tako što će iskoristiti snagu biljaka

sofa

Tjeerd Kruse / Panthermedia / Profimedia

Ljudska bića su stvorena da žive okružena prirodom, ali mnogi od nas sada provode dane ili čak mesece bez uživanja na svežem vazduhu. Ovo utiče i na naše fizičko i na naše mentalno zdravlje više nego što mislimo.

žena

Shutterstock

 

Međutim, pomoć je na dohvat ruke. Čak i oni koji žive u malim gradskim stanovima mogu da uživaju u blagodetima prirode tako što će iskoristiti snagu biljaka. Njihova neverovatna svojstva dokazala je savremena nauka.

Feng Šui

Prema drevnoj kineskoj disciplini Feng Šui- što bukvalno znači ,,vetar-voda" - biljke stvaraju harmoniju i blagostanje oko nas, povećavajući našu kreativnost i proizvodnju takozvanih hormona sreće, kao što su serotonin ili oksitocin.

Evo nekih od preporučenih:

  • Kaktus apsorbuje toksičnu energiju.
  • Drveće narandže ili grejpfruta privlalači prosperitet.
  • Potos odbija loše vibracije. Često se postavlja u najmračniji ugao kuće.
  • Bambus, donesi sreću i mir.
  • Božur, donosi zdravlje i sreću u ljubavi. Često se postavljaju u dnevnu sobu tako da svoju energiju šire na ostatak kuće.
Nauka

Svi znamo da biljke apsorbuju ugljen-dioksid. Ali studija koju je NASA sprovela 1980-ih ukazuje na sposobnost nekih biljaka da prečiste vazduh apsorbujući supstance štetne po zdravlje sadržane u uobičajenim kućnim predmetima poput farbe. Za samo 24 sata mogu da eliminišu do 87% toksičnog vazduha u prostoriji.

Paprati se preporučuju za borbu protiv formaldehida, zagađivača koji se koristi u proizvodnji plastike, a takođe se nalazi u drugim građevinskim materijalima kao što su nameštaj od iverice, lak i lepak.

Dnevna soba

Shutterstock

 

Bele rade pomažu da se neutrališe benzen iz smola, proizvoda za čišćenje, a takođe i duvanskog dima.

Azalea je veoma efikasna protiv amonijaka koji se nalazi u nekim proizvodima za čišćenje, deterdžentima i kozmetici, prenosi Hola!

 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading