"Trudimo se iz petnih žila da oteramo turiste": Paprena cena kafe u Kotoru šokirala posetioce, ali to nije najgore, naplatili i ovo

Slobodanka Ćorić Vesti 10.06.2024 11:38 0

U Crnoj Gori, posetioce jednog ugostiteljskog objekta šokirala je visoka cena kafe, praćena dodatnom naplatom "service charge"

kafić

Shutterstock

U Crnoj Gori, posetioce jednog ugostiteljskog objekta iznenadila je visoka cena kafe. Dodatno iznenađenje je bilo što se na računu našao i "service charge".

Na Instagram profilu @p.vremeplov objavljena je fotografija računa iz jednog kafića u Kotoru.

Račun je datiran sa subote, 8. juna. Cena jedne kafe iznosila je 4.50 evra (9 KM), uz dodatno plaćanje usluge po ceni od 0.90 evra (1.80 KM).

Reakcije građana na ovaj slučaj su bile raznolike. Neki su izrazili nezadovoljstvo ovako visokim cenama, izražavajući stavove poput "Trudimo se iz petnih žila da oteramo sve turiste", "Service, a samo što ti je ne bace", ili "Mesto da te zaboli glava od lepote,  kao da si u Parizu ispod Ajfelove kule", "Što nisi tražila za poneti, a kad ne možeš da platiš konobara", "Bravo, sledeći put dolazim sa ličnim konobarom".

Sa druge strane, bilo je i onih koji su podržavali ideju naplaćivanja usluge: "Svuda u svetu se naplaćuje servise charge", "Takvi su nam postali turisti da mora servis 20 posto da nam bude", "Servise charge je trebao biti veći".

 

 

Ova situacija postavlja pitanje da li biste vi popili kafu u lokalu gde se dodatno naplaćuje usluga?

Komentari (0)
Loading